El fogok ájulni, ha megnézem ahogy beszúrják a tűt a vénámba?
Egyébként bírom az ilyen dolgokat, másnál simán végignézem, sőt, adtam is már be injekciót, de valahogy azt érzem, hogy ha magamon kell végignézni akkor nem bírom. Attól is rosszul vagyok, ha picit belevágok a kezembe, de a bátyámnak ezelőtt néhány évvel teljesen szétnyílt a kézfeje és simán "elláttam", amíg az ügyeltre értünk.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy volt már más is így, hogy magán viszolygott az ilyen dolgoktól? Mi lett, amikor odanéztél?
Bevállaljam? :-)
Kísérletek szerint kevésbé érezzük a fájdalmat ha odanézünk. Ugyanis látod mi történik veled, fel tudod mérni annak súlyosságát, fel vagy készülve lelkileg is a dolgokra. Ezért is szokták az orvosok mindig elmondani hogy mit csinálnak, mi fog következni.
Ha nem nézel oda, akkor a bizonytalanság is okoz egyfajta feszültséget, mert pontosan nem tudod hogy éppen mi történik veled, csak érzel egy szúrást, és az mint váratlan fájdalominger nagyobb mértékű fájdalmat vált ki. Itt nyilván nem százszoros különbség van a két módszer között, de mérhető különbség.
Én nem viszolygok tőle, simán végignézem, és nem vagyok tőle rosszul. Inkább akkor lettem rosszul, mikor mélyen felhasítottam véletlenül a csuklómat. Na az tényleg váratlanul ért, akkor azért eléggé rámjött az émelygés. :D
Amúgy bevállalhatod, de ha rizikósnak érzed, akkor inkább ne tedd, hogy ne legyen kellemetlen meglepetés, se neked, se a dokinak, hogy hirtelen leborulsz a székről. :D
Köszönöm a válaszokat, akkor kipróbálom...max. felmosnak. :)
Végül is 2x már végignéztem, ahogy a branült beszúrják, csak az műtét előtt volt és eléggé be voltam gyógyszerezve... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!