Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » PCOS szindróma? (Kérdésed túl...

PCOS szindróma? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés

PCOS szindrómám van. Diane 35-öt szedek rá mert menstruációs problémáim voltak,fokozott szőrösödés,pattanások,ciszták.

Nos, a pattanásaim teljesen elmúltak és elvileg a ciszták is fel fognak szívódni, de a szőrösödés csökkeni fog valaha is? Hogyan? Kihullik...? És mennyi idő múlva? Fél éve szedem a Diane 35-öt nemrég pedig felírtak mellé egy másikat is.

A válaszokat előre is köszönöm :)

2011. márc. 28. 19:18
 1/6 anonim ***** válasza:
A PCOS a cukor anyagcsere zavara, ami hormonális problémákat is okoz. Az inzulin problémának kellene utána járni, és azt kezelni. A fogamzásgátló csak az okozatot kezeli, a probléma igazi okát nem, és ez hosszú távon nem igazán szerencsés.
2011. márc. 28. 19:25
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen viszont a Diane mellé kell szednem még egy fajta gyógyszert amit cukorbetegek szednek ( én nem vagyok azt) a nőgyógyászom azt mondta hogy nemsokára a Diane helyett egy gyengébb fogamzásgátlót ír majd fel mert ez még nekem túl erős. 16 éves vagyok.
2011. márc. 28. 19:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát ez tényleg erős.

Megsúgom neked kicsi lány, hogy nem a nőgyógyászhoz kell menned, hanem egy endorkinológushoz, ugyanis ki kell deríteni, hogy melyik hormont termelő szerved működik alul. Ilyenkor legtöbbször pajzsmirigy alulműködés az, ami ezt kiváltja, mármint az inzulinrezisztencitá.

Ha kapsz a pajzsmirigyedre is gyógyszer elmúlik ak szőrösödés és még gondolom más egyéb tünet is.Nekem 12 évesen jött elő és 14 év után derítették ki, mi bajom van és nem a nőgyógyász gyógyítja, hanem belgyógyász-endokrinológus.Nőgyógyász nem írhat fel inzulinra gyógyszert neked, a pajzsmirigy vizsgálatok nélkül.

2011. márc. 28. 20:30
 4/6 A kérdező kommentje:
Bocsi azt elfelejtettem írni hogy először mi is endokrinológushoz mentünk el. 2 éjszakára kellett befeküdnöm (vérvétel,ultrahang stb.) Kiderült hogy mi a bajom. felírták a gyógyzsert.Nemrég voltam nőgyógyászati vizsgálaton és ő azt mondta hogy elég szépen fejlődik most már a méhem és majd most szerdán kell megint ultrahangra mennem májusban pedig újra endokrinológushoz hogy megvizsgálja mi változott.
2011. márc. 28. 20:34
 5/6 anonim ***** válasza:
egyébként ha kapsz a cukrodra gyógyszert és a pajzsmirigyedre, akkor nem kell fogamzásgátlót szedned, mert a bőröd nem ettől javul meg, hanem a másik két gyógyszertől.Ha nem muszáj , még ne szedj fogamzásgátlót, főleg Dianet ne, a legkárosabb.
2011. márc. 28. 20:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Deigen, a fogamzásgátlótól javult meg. Azt kezdtem el szedni először. 2-3 hónap után teljesen kitisztult az arcom. A második gyógyszert csak 2 hete szedem... Az orvosom és a nőgyógyászom is azt mondta.
2011. márc. 28. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!