Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Körülmetélés vagy nem?

Körülmetélés vagy nem?

Figyelt kérdés

Kisfiút várunk, és nem tudok dönteni a kérdésben.

Sok helyen olvasom, hogy sokkal higiénikusabb a körülmetélés, mert a hímvesszőt könnyebb tisztán tartani.

Ezen túl mellette szól még az is, hogy a férjemet körülmetélték, nekem látványra sokkal esztétikusabb, szebb így a hímvessző.

A férjemet is pont a könnyebb tisztán tartás miatt metélték körül, de ő azt mondja, rám bízza a döntést. Én meg nem tudok dönteni.

2011. márc. 27. 19:31
 1/9 anonim ***** válasza:
66%

Én tuti nem metéltetném körbe a gyermekem. Ez az ő döntése kell, hogy legyen. Ha ő idősebb korában úgy gondolja, hogy az jobban tetszik neki, kényelmesebb vagy akármi, akkor megcsináltatja.

De ha ti körülmetéltetitek, akkor azon nem tud változtatni.

És bizony Mo-n nem a körülmetélt az elterjedt és az általános. Nm lepne meg, ha gyerekként csúfolnák miatta.

2011. márc. 27. 19:37
 2/9 anonim ***** válasza:

szerintem is higiénikusabb a körülmetélés és nem lesz fitymaszűkülete a babának.

az én párom is körül van metélve,ha fiunk lesz akkor ő is.

bár kicsit én is tartok tőle.

2011. márc. 27. 19:37
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ne. Amúgy sem pártolom ezt a vagdosást, plána ha komoly indok nincs rá. Gondolj bele ha nagyobb lesz és iskolába közös tusolásnál/öltözésnél kellemetlen lehet a számára...
2011. márc. 27. 19:38
 4/9 anonim ***** válasza:

A parod talan muszlim vallasnak a kovetoje?

Ne rogton a szuletesnel vegeztesd el a mutetet, hanem akkor, amikor mar 2 honapos lesz.

Erdemes megcsinaltatni, mivel valoban a gyermek meg nem fogja fel, hogy mi is fog tortenni, Te pedig legy eros, hiszen egy kisebb beavatkozasrol van szo.

A beavatkozas utan egy par napig fog sirogatni, de gyorsan rendbe jon, de az orvosi utasitasban ugy is benne lesz, hogy mi a teendo.

Ne felj, de varj 2 honapos korig!

2011. márc. 29. 15:05
 5/9 A kérdező kommentje:

Nem muszlim, semmi vallási oka nincs.

A szülei annak idején elvégeztették, hogy ne legyen semmi problémája, higiéniai okokból.

Utána olvasgattam most itt, és annyian írnak hegesedésről, dudurokról. A férjemé szép, semmi baja.

2011. márc. 29. 15:09
 6/9 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy természetes lesz a számára, de az is lehet, hogy rengeteg hátránya lesz belőle. Még akkor sem tartom helyesnek, ha valaki vallási okokból csinálja. Legyen ez a gyerek döntése 18 éves kora után.

Gyerekek között dolgozok, egy-két gyereknél fordul elő ilyesmi (általában vallási okokból, sajnos, állandó csúfolódásnak vannak kitéve. A gyerekek nehezen fogadják el a másságot, és ha máshol nem, mosdóban, zuhanyzóban, stb. meglátják egymást.

2011. márc. 29. 15:16
 7/9 anonim ***** válasza:
3 éves korom óta vagyok metélt, de sose csúfoltak miatta. Persze volt hogy láttuk a suliban egymásét, de jókat röhögtünk rajta hogy kinek milyen, melyik mókásabb :-)
2011. júl. 24. 18:38
 8/9 anonim ***** válasza:
60%
Nekem csak bajom van a körülmetéltségem miatt, gyerekkoromban csúfoltak, most meg használhatatlan és ronda is
2011. aug. 30. 13:54
 9/9 anonim ***** válasza:
56%

Nekem is csak károm volt eddig a körülmetélésből

És nagyon ronda

2011. szept. 12. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!