Aki nőgyógyásznak ment miért választotta ezt a szakmát?
Hát akkor ott kezdem, hogy miért szeretnék egyáltalán orvos lenni:)
Mindig is imádtam a biológiát, egyszerűen lenyűgöz az emberi test. Érdekel, hogy hogyan épül fel, hogy működik, milyen betegségei vannak stb.
És persze jó érzés segíteni. Meg szeretném mutatni, hogy lehet ezt jól is csinálni (sajnos manapság a társadalom elég orvosellenes.../ebben persze az orvosoknak is szerepük van/)
Plusz orvosra mindig szükség van. Szóval vszínűleg el tudok majd vele helyezkedni.
És miért pont nőgyógyász?
Egyrészt azért, mert nekem is van nőgyógyászati problémám, és jó lenne, ha később a hozzám hasonló nőknek tudnék segíteni.
Azért is tetszik, mert nagyon összetett szakma. Szülészet, endokrinológia, újszülöttgyógyászat, sebészet, bőrgyógyászat...mindenféle kell hozzá:)
És talán a nőgyógyászat az egyetlen olyan terület, ahol az ember több boldogságot lát, mint szenvedést:)
Ami még tetszik benne, hogy a nőgyógyászatnál nem csak jön a beteg, megy a beteg (mint mondjuk traumatológián). Ki kell alakítani egy bizalmi viszonyt a beteggel, és szerintem ez jó:)
Ami még szempont lehet (bár engem ez nem annyira motivál), hogy "jól fizet".
Persze most nem a hálapénzre gondolok, hanem arra, hogy egy nőgyógyász tud magánpraxist nyitni (ha van elég pénze).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!