Ki megy nőgyógyásznak? Mi a motíváció?
Ezen én is annyit gondolkodta mér. Én meg arra gondoltam, hogy általában családi foglalkozásként viszik tovább. Azaz apuka az volt, a gyerek is az lesz.
Én tuti nem lennék.
Én nőgyógyász szeretnék lenni:) Miért?
- Szerintem több nő nemű nőgyógyászra lenne szükség. Én pl. nem szívesen mennék el férfihoz, túl szégyellős vagyok. Bár tudom, sok olyan nő van, aki meg nőhöz nem menne el:D
- Nagyon széleskörű szakterület, vagy hogy is mondjam:) Sebészet, endokrinológia, szülészet, bőrgyógyászat, csecsemőgyógyászat:)
- Eléggé kiakadok azon, hogy milyen a nőgyógyászok hozzáállása a betegekhez (tisztelet a kivételnek) Akármi van, ahelyett, hogy kivizsgálná, utánajárna a problémának, csak felír vmit (leggyakrabban fogamzásgátlót).
- Elkeserít, hogy a fiatalok mennyire nincsenek tisztában a védekezéssel, női ciklussal stb. Szívesen tartanék prevenciókat is:)
- Talán ez az egyetlen olyan szakterület, ahol több az öröm, mint a bánat:)
- Az egyik legcsodálatosabb dolog a szülés. Baromi jó dolog részt venni benne, segíteni az édesanyának:)
- Van "sürgősségi" része, ahol gyorsan kell cselekedni (szülés), de van "nyugisabb" is. Így ha majd családom és gyerekem lesz, akkor megtehetem, hogy nem vállalok szülést, csak nőgyógyászati rendelést:)
- Nőgyógyászati bajom van sajnos nekem is, így úgy gondolom, jobban tudnék segíteni a hozzám hasonló nőkön.
Remélem kielégítő választ adtam a kérdésedre:)
Én nőgyógyász szeretnék lenni:) Miért?
Én sokáig úgy gondoltam, hogy a születés "élménye" miatt választják ezt a foglalkozást.
Aztán több orvoshoz is volt szerencsém, de legtöbbször azt éreztem, hogy egy szép nagy fejőstehenet látnak bennem, és nem érdekli őket sem a nők iránti tisztelet, sem a születés. Főleg azoknál éreztem ezt, akiknek a családjukat is már el kellett tartani.
Régen a nők bábához jártak, tehát, ha nő a nőnemű nőgyógyászok száma, teljesen normális jelenség lenne.
Mikor a nőgyógyászommal beszéltem (nő az illető), megkérdeztem tőle, hogy miért van ennyi férfi ezen a területen. Azt mondta, a hálapénz miatt. Ha nem lenne ilyen pénzes szakma, feleannyi férfi sem lenne.
És szerintem igaza is van:)
Nekem személy szerint nem ez a motivációm. Voltam bent szülésen, és olyan megható volt, hogy majdnem elbőgtem magam:D Persze a 20. után már biztos nem ekkora élmény, de szerintem csodálatos dolog. És tényleg jó benne részt venni.
De ezt a férfiak szerintem akkor sem fogják igazán átérezni soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!