Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Valakinek van még rajtam...

Valakinek van még rajtam kívül darázs és méh fóbiája?

Figyelt kérdés

A múltkor a hajamba is szállt egy kecskedarázs amit barátom lepöckölt de utána vagy 20 percig biztos sokkba voltam ha megcsíp tuti ott fulladok meg.

Hozzátenném, hogy életembe nem csípett még meg darázs vagy méh úgyhogy nem tudom, hogy allergiás vagyok-e rá pedig biztosan mert minden nagyavajára allergiás vagyok..

Ha pedig közelít egy darázs egyből menekülök ha meg berepül a szobámba addig nem megyek vissza míg ki nem rakták vagy le nem ütötték.

2011. márc. 26. 09:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

én is nagyon félek tőlük, méhtől is, darázstól is, de tudom, hogy a méh az hasznos, és kedves rovar, de hiába... akkor is félek :( 24/F

Csípett már meg engem is legalább 2x, bár nem tudom méh vagy darázs volt-e

2013. márc. 28. 23:32
 12/15 Bogii2000 válasza:
Engem egyszer megcsipett egy dongó es azota rettegek toluk.Mindig az en szobamba jonnek be a darazsak es akkor en sem megyek be ameg anyukam ki nem zavarja.Egyebkent nem vagyok ra allergias de nagyon fajt a csipes.
2013. ápr. 16. 22:22
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem gyerekkorban alakulnak ki ezek a fóbiák.

Lehet ha azt látja a gyerek, hogy fél a szülő tőlük, akkor rájuk ragad.

Pedig tényleg szelíd állat a méh, meg a poszméh is, de mégis egyformán félünk tőlük. A kecskedarázs/lódarázs meg igazi agresszív teremtmények, irtani kellene őket.

Én is félek mindegyiktől, de már én gyerekkorom óta. Csípett is már (nem tudom melyik fajta), úgy hogy papucsba mentem az úton, és spontán. Lehet nem figyeltem, és majdnem ráléptem, ő meg visszatámadott... passz...

De ha kipusztulnának a méhek, akkor 4 évünk lenne, és mi is kipusztulnánk, mondta Einstein, nem tudni, hogy igaza volt-e, de van benne valami.

A méhek rendkívül hasznos állatok, gondoljatok bele, hogy gyűjtik a nektárt, meg a virágport, és "véletlenül" beporozzák a virágokat. Több millió/milliárd méh ingyen dolgozik, hogy a virágos növények, fák virágai be legyenek porozva, amiből gyakorlatilag minden lesz, a virágok, gyümölcsök, kukorica, búza, végső soron szinte majdnem minden.

Azt is jó tudni a méhekről, hogy náluk a család, királynő, kaptár élete/védelme sokkal többet számít, mint a saját életük, és inkább a saját életük árán is, de megvédik az anyjukat.

A méheknél szorgosabb munkás aligha létezik a világon.

A poszméh (dongó) különösen szorgos, sokkal több virágot megporoz, mint a háziméh, és végtelenül jámbor jószág, az ijesztő hangja, külseje ellenére.

Hiába tudatában vagyok mindezeknek, a félelmemet még ez sem tudja legyőzni, de jó belegondolni hogy ilyen csodás lények léteznek, mint a méhek.

Emberi erőforrással, szinte képtelenség lenne pótolni a méhek ingyen munkáját.

Már egészen kis gyerekkorban fontos lenne megtanulni mindenkinek, hogy a méh, meg a darázs közötti óriási a különbség, annak ellenére, hogy hasonlóan néznek ki.

Azt is mondják sokan, hogy nem érdemes hadonászni, bár én nem mindig tudom megállni. Hiába tudom, hogy nem helyes megoldás.

De a legrosszabb, ami a hétköznapokban történhet, ha egy gonosz darázs beszökik a buszba, ahol utazunk, és terrorizálja az utasokat, meg össze vissza száll.. Érdekes módon, én méhet nem nagyon láttam még buszban, darazsat meg elég gyakran.Sajnos a darázs szereti terrorizálni az embereket, főleg kora ősszel, amikor az erjedt szőlő levét felszívja (lerészegedik), és akkor össze vissza száll, meg agresszívebb is lehet.

2017. máj. 29. 18:29
 14/15 anonim ***** válasza:
Engem pár éve két darázs megtámadott, a hajamba szálltak, egyik a vállamat is megcsípte, azóta rettegek tőlük. Ha meglátom őket, már rohank előlük, ha meghallom a hangjukat, sokkot kapok, ha meg a szobába talál bejönni én is rögtön segítségért kiáltok. Főleg a kecske és lódarázs látványa ijeszt meg, volt hogy elsírtam magam, pl.mikor haverokkal kempingeztünk és pár darab beszállt a házba a fényre.
2018. szept. 9. 19:59
 15/15 anonim válasza:
Itt vagyok én is! ✋
2022. máj. 16. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!