Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nagyon izzadós a lábam és...

Nagyon izzadós a lábam és büdös is. Mit lehet ellene tenni?

Figyelt kérdés
2011. márc. 15. 22:40
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat! :)
2011. márc. 19. 15:45
 12/24 anonim ***** válasza:
Én vettem CAT (caterpillar) zoknit (olyan mint a munkászoknik) pont ezért nem tom milyen különleges pamutból van, de azóta egyszer sem volt büdös a lábam, amikor nagyon izzadt, akkor sem. Metroban vettem, nem a legolcsóbb, de megérte.
2011. márc. 20. 09:34
 13/24 anonim válasza:
Valóban ecetes,de almaecetes lábfürdő és még nyomok bele 3-4 gerezd fokhagymát.Igaz fintorog a család de hatásos.
2011. márc. 20. 18:02
 14/24 anonim válasza:

Gomba. Attól szaglik. Ha a gomba kihal, megszűnik a szag. Az ecet enyhe fertőtlenítő hatású, (a fokhagyma is antibakteriális. Enyhe esetben ezek is jól hatnak. Egyszerűen be kell menni a patikába és kérni lábgomba elleni szert. Pl. Canesten krém, vagy más, meg kell kérdezni, melyik az olcsóbb jelenleg az egyformán hatékonyak közül. De lehet, hogy a háziorvos felírhat tb támogatottat. Nem kell szégyellni, az emberek felének gombás a lába. (Zokni, cipő miatt, nem a kosztól.)

A cipőt is lehet fertőtleníteni, kapható cipőspré. Nem szagtalanítót kell venni, hanem fertőtlenítőt. (Abszolut fertőtleníti a formaldehiddel /patikából, ha adnak/ átitatott rongy - beletömködöd, és 1-2 napra nylonzacskóba zárod. VIGYÁZAT, a cipő színét kifakíthatja, de pl. tornacipőhöz tökéletes.)

A zoknikat beáztatni flóraszeptes vízbe.

Pamut ( vagy bambusz)zokni - időnként a CORÁ-ban van jó áron, cipőváltás, szellőztetés, és amit a többiek leírtak.

2011. márc. 20. 19:41
 15/24 anonim ***** válasza:

Előttem szóló.Gomba????Elmegyek futni 7 kilómétert minden nap.Van 2 futócipóm, és áprilistől novemberig mezitláb futok a tengerparton a homokban.

1:Cipőben nem lesz büdös a lábam, de nem is szívesen szagolok bele.

2:A második bocskorom nem olyan jó minőségű.Ezt esőben veszem fel, mint a vászon futócipót, mert ez nem ázik be.Ha ebbe beleslukkolok...hát nem egy csokor ibolya

3:Mezitláb a parton egy szemernyi szaga nincs a lábamnak.sosem.Pedig ugyanazt futom le.A talpam ugyanúgy meg kéne hogy izzadjon, független attól, hogy érintkezik e valamivel vagy nem.A homok felszívja a nedvességet, de ettől nem lesz rózsaillatú a lábam.

Nem büdös a lábam.Illetve nem érzem és nem volt panasz sem eddig, viszont ismerek olyat aki ha bejön, még felmosást követően is hagyom, hogy ha kell szaros cipővel krúzoljon a lakásban, mert azt felmosom, viszont a lába szagát nem bírom kiszellőztetni, ha egyszer megveti.

Az, hogy ha cipót cserél, max a cipó szagát enyhíti, de a lábáét tuti nem.Az ecetes vizet meg nem tudom, mint említettem, szerencsém van, hogy nincs olyan kemény bukéja a lábamnak.

2011. márc. 21. 02:18
 16/24 Pal97 válasza:
Szia! Az én lábam is ilyen. Én azt csinálom hogy most a cipőmbe vettem a Deichman-ban egy bőr talpbetétet, és egy aktív hatóanyagú cipő spray-t ez a kettő gátolja higy amikor sokat vagy nap mint nap cipőben, nem legyen emiatt büdös a lábad.
2011. márc. 21. 10:19
 17/24 anonim válasza:
Semmi extra vegyél erre való talpbetétet és hipp hopp elmulik. Nekem is volt ilyen gondom tavaly nyáron.
2011. márc. 21. 18:28
 18/24 anonim ***** válasza:
0%
Mosni kell,nem szagolgatni.
2011. márc. 22. 06:32
 19/24 anonim ***** válasza:

Ha még elbírsz mégegy tanácsot... :)

Mindenféle szagos izzadás annak a jele, hogy cink hiánya van az embernek. Tehát szedj cink tablettákat (nem lehet túlszedni, nincs mérgezési határ). A cipődbe pedig szórj egy kis szódabikarbónát miután levetted otthon. Felvevés előtt, amikor kirázod, még mindig marad benne annyi, hogy frissen tarsa és szagtalanitsa a zoknit is. Ha már túl illatosak a cipőid, csinálj kis zacskókat papírzsebkendőből, köss beléjük jó nagy adag szódabikarbónát és tartsd őket a cipőidben amikor nem használod azokat.

2011. márc. 22. 06:44
 20/24 anonim ***** válasza:

Pamutzokni, de abból sem az a fajta amelyik 100%, de mégis nyúlik és Cipőbe cipőspray. Ez nem elmúlasztja, de nehezebben alakul ki újra.

Emellett bármelyik fenti, kivéve a szánalmas Tiens reklám.

2011. márc. 22. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!