Euthyroxin gyógyszerszedés esetén szerintetek lehet vért
adni?
1/10 fcdizeles válasza:
Mivel a véradás kizáró feltételei között van a gyógyszer így nem lehet...
2011. febr. 28. 11:18
2/10 A kérdező kommentje:
Szia! Neked is pajzsmirigy alulműködésed van? Mert én is azt szedem.
2011. febr. 28. 11:26
4/10 A kérdező kommentje:
Igen, két hete szedem a gyógyszert, aztán majd megyek vissza másfél hónap múlva vérvételre, hogy kiderüljön, javul-e tőle az eredményem:) Neked milyen tapasztalataid vannak a gyógyszerrel kapcsolatban? :)
Nekem jók. Én 50 mg-ost szedek. 9,14 volt a Tsh-m mikor elkezdtem szedni tavaly júniusba. Most voltam február elején és levitte 0,10 re így most úgy kell szednem, h 5 napig 1 szemet hétvégén meg félszemet. Annyiból csúnya betegség, h meghíztam tőle és fogyni meg nem igazán tudok. Mióta szedem nem híztam.
Te híztál? És ha megkérdezhetem hány éves vagy? Én 22/L.
2011. febr. 28. 11:39
6/10 A kérdező kommentje:
Én 19 éves lány vagyok, és nekem most február elején 8. 29 volt a TSH-m, és én is 50 mg-ost szedek... Tavaly szeptemberben még nem volt semmi jele az egésznek, viszont már akkor sem voltam sovány(164 cm, 67 kg..) Januárban áttértem az egészséges étrendre, mindennap bicikliztem egy órát(két részt a kedvenc sorozatomból:P) és semmi változás nem volt, aztán megjött a vérvétel eredménye...szal nem híztam, csak én sem tudtam fogyni.. remélem, mostmár lesz eredménye:)
Én 163 cm vagyok és 75 voltam mikor elkezdtem szedni. Mielőtt kiderült ez a betegségem addig 54-55 kiló voltam így nagyon zavar a felesleg. A doki hibája volt mert elmentem még tavaly tavasszal h hízom de se terhes nem vagyok se semmi. Mondtam neki h küldjön el vérvételre. Legyintett és azt mondta nem kell nekem odamennem. Háziorvost váltottam és ő egyből elküldött. Sokkal rendesebb és mondta h kb annyi pakzsmirigy beteg van mint cukorbeteg. Felnőtteknél most ez a leggyakoribb betegség.
Remélem le tudunk fogyni:). És neked mit mondtak? Kell fogyókúrázni?
2011. febr. 28. 12:49
Nem minden gyógyszer zárja ki a véradást. Úgy tudom pajzsmirigy alulműködésnél csak akkor nem lehet vért adni, ha autoimmun betegség miatt van. De meg kell kérdezni a dokit:)
2011. febr. 28. 14:19
9/10 A kérdező kommentje:
Majd megkérdezem pénteken, max majd elküldenek a véradós standtól:) Úgyis ott lesz programom :) Köszönöm szépen a válaszokat, neked pedig sorstárs, bocsi de elfelejtettem válaszolni :$ Amúgy nem mondtak semmi konkrétumot, de én akarok fogyni :) Na szép estét, sok boldogságot!:)
10/10 A kérdező kommentje:
Ma voltam, és nem volt gáz a gyógyszer:) Köszi a válaszokat mindenkinek! :)
Kapcsolódó kérdések: