Miért fájhat a hónaljam? És a csomó jelent valamit?
Figyelt kérdés
Fáj a jobb hónaljam kb 2 napja. Legutoljára kb két-három hete epilláltam a hónaljam és kb egy hete kezdett visszanőni a szőr a területen. Csak a jobb hónaljam fáj, a másik nem, és nem a bőr fáj, hanem valahol belül a bőr alatt, mélyebb rétegekben érzem a fájdalmat és körkörös mozdulatokkal kitapintható egy kis csomó, de tényleg kicsi, úgy 0.5 - 1 cm lehet. Ezzel a problémával, ha orvoshoz kell fordulni, akkor milyen orvoshoz? És meddig várjak az orvossal, még pár napig? (nincs háziorvosom)2011. febr. 26. 00:26
1/6 anonim válasza:
Nem tudom, mi lehet, de nőgyógyásszal megnézetném. Nem kell beutaló.
2/6 anonim válasza:
Lehet nyirokcsomó, de akár lehet gyulladt verejtékmirigy. Megnézetheted nőgyógyásszal, esetleg UH-n megnézi, vagy rosszabb esetben elküld onkológiára.
Ha "szerencséd" van, akkor csak egy verejtékmirigy. Ezzel elmehetsz sebészetre (nem kell beutaló), ott ejtenek egy kis bemetszést, kinyomkodják belőle a trutyit, kicsit megkínoznak, de néhány nap alatt begyógyul.
Ha nem fáj nagyon, akkor egyél-igyál gyulladáscsökkentő hatással bíró ételeket, teákat és néhány nap alatt elmúlik, ha enyhe gyulladás.
3/6 anonim válasza:
Használsz izzadásgátló krémet vagy spray-t? Ha igen akkor a csomó és a fájdalom természetes,mert az izzadásgátló szerek eltömítik a pólusokat és ilyenkor begyulladnak.Pár napig ne használj semmit és el fog múlni magától..(nekem is szokott lenni,de mindig elmúlt)
4/6 A kérdező kommentje:
Csak izzadásgátló dezodort (sprayt) használok. Egyébként ma nem fáj annyira, mint tegnap, szerintem elmúlik magától. Köszönöm a válaszokat.
2011. febr. 26. 13:19
6/6 anonim válasza:
Akkor fordulj dokihoz, ha nem múlna el a csomó v.
a fájdalom -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!