Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Izzadás ellen mit tehetek? SA...

Izzadás ellen mit tehetek? SA Nem használt.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagyon izzadós vagyok, minden ruhámon meglátszanak a foltok, emiatt szégyenlem is magam és zárkózottá is tett. Kipróbáltam az antisudoricát, hatott pár napig, de aztán a hatása elmúlt és úgy kimarta a hónaljam, hogy tiszta piros.

Mit tehetnék? Annyira rosszul érzem magam ettől. És nem vigasztal ez a 'majd kinövöd úgyis', utánaolvastam az ilyen típusú kérdésekben itt gyakorin, és van, aki még 20-25 évesen is izzadással és foltokkal küzd. Furán hangozhat, de így nem lehet teljes értékű életet élni, hisz belegondolva az ember a párja előtt is kellemetlenül érezné magát a hónalj foltjai miatt..

A Certain Dri-ról olvastam még, lehet kipróbálom, csak annyira félek (rettegek), hogy az sem használ majd, és maradok ebben a helyzetben. :(

Előre is köszönöm.

2011. febr. 25. 23:03
 1/9 anonim ***** válasza:

Az Antisudorica engem is kimart az elején, de pár hét alatt hozzászoktam.

Viszont max. heti 1-szer, vagy még ritkábban kenem be és szőrtelenítés után várok legalább 3-4 napot, mert különben valóban kipirosodik és viszket.

2011. febr. 25. 23:17
 2/9 anonim ***** válasza:
Nézz utána, több kérdés is volt már ebben a témában.
2011. febr. 25. 23:29
 3/9 anonim ***** válasza:

Diófalevel főzetével végzett lemosás vagy fürdő.

De ez pszichésen is lehet. Nálam akkor jön elő ha stresszes vagyok. próbálj meg lazítani, én ne görcsölj különböző szitukban, hogy mindjárt izzadni fogok mert akkor tutira úgy is lesz. Inkább már előző este képzeld el a másnapi szitut, és gondold azt hogy tökéletesen jól érzed magad, s ha esetleg izzadnál is ez téged nem zavar. Ha nem figyelsz rá, akkor elmúlik. Lehet butaságnak hangzik, de nekem bevált. :)

2011. febr. 25. 23:34
 4/9 A kérdező kommentje:

Első válaszoló, és amíg hozzászoktál (azalatt a pár hét alatt), addig izzadtál vagy megszüntette?

Volt már olyan, hogy tök megfeledkeztem róla.. de aztán kimentem a mosdóba és akkor eszembe jutott így vettetem rá egy pillantást és ugyanúgy foltos voltam..

2011. febr. 26. 09:32
 5/9 anonim ***** válasza:
Almaecetes vattapamaccsal mosd le az izzadó felületet. Használj mentholos hintőport, ne használj műszálas ruhákat. Lúgosítsd a szervezetedet. Ha idegi eredetű az izzadásod, jó megoldás, ha napi szinten fogyasztasz a következő gyógyteákból: citromfű, levendula,bazsalikom.
2011. febr. 26. 09:47
 6/9 Salx Narval ***** válasza:
Nem vagyok én sem egy orvoshoz rohangáló ember, pláne ha nincs komoly problémám,neked viszont mégis ezt tanácsolnám. A túlzott izzadás, akár komolyabb problémák tünete is lehet, lelki, szervi és hiánybetegségre is utalhat.Én fontosnak tartanék egy háziorvosi beszélgetést és kivizsgálást.Sajnos a külső kezelések, csak a normális és természetesnek mondható izzadás ellen nyújtanak némi védelmet.A kiváltó okot kell megkeresni, mielőbb.Sok sikert és ne vedd félvállról amit a kivizsgálásról írtam.
2011. febr. 28. 08:21
 7/9 A kérdező kommentje:

Szia!

Voltam bőrgyógyásznál, ő írta fel az antisoduricát. Lehet magánrendelőbe kellett volna mennem, mert az a nő tényleg félvállról vette a dolgot, mikor mondtam, hogy mi a baj, azonnal közölte, hogy ő nem tud segíteni, majd kinövöm, hogy esetleg felírja az SA-t hátha segít..

De eddig a legtöbb kórházban dolgozó orvos, akinél voltam meg ismerőseim is amiket meséltek szarik bele mindenbe..:D

2011. febr. 28. 16:15
 8/9 anonim ***** válasza:
Addig keresgélj míg nem találsz egy normális dokit. Biztos van rá megoldás. Sok sikert!
2011. febr. 28. 21:16
 9/9 anonim ***** válasza:

1. vagyok

Már nem nagyon emlékszem, de mintha azonnal megszűnt volna.

Most már tényleg nem használom olyan gyakran és így is elég.

2011. febr. 28. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!