Szerintetek miért van egyre kevesebb véradó? Vagy a beteg egyre több!
Ez jó kérdés...gondolom, te is hallottál/olvastál arról, h lassan vinni kell vért a kórházba, ha azt szeretnéd, pl. műtétnél, hogy meg is műtsenek...
Ide jutottunk. Ausztriában pl. fizetnek véradásért, rengeteg a "vérturista",itt nem, de van, ahol igen és többet.Az tény, hogy régebben ez nem volt gond!
Lehet, h a beteg is több, több a műtét,és nem elég a vér.
Több felhívás és propaganda kellene,hogy akik tehetik, igenis menjenek el vért adni!!
1.Régebben adtak érte valamit,most nem adnak semmit már.
2.Egyre több a beteg,mivel leépítették az egészségügyet országosan.
3.Egy átlag magyar inkább arra fordítja az energiáját hogy ne haljon éhen,nem a véradással foglalkozik.
Én éppen tegnap adtam vért. Ahová én járok vért adni, ott mindig kiemelkedően magas a létszám, de a szomszéd faluban pl. nagyon kevesen vannak.
Szerintem azért kevés a véradó, mert
- egyrészt kevesebb az egészséges, véradásra alkalmas ember,
- nincs megfelelő propaganda,
-relatíve több a rászoruló recipiens.
Szívesen adnék vért, ha tudnék, de nem tudok! Pedig nullás vérem van, ami mint tudjuk az egyik legjobb.
Minden évben nekifutok a véradásnak, de mindig ugyanakkora vérkészlettel jövök el, mert nagyon alacsony a vérnyomásom és 100 alatt nem lehet adni. Sajnos!
Mert az emberek fölfogása megváltozott, tisztelet a kivételnek. Nem lehet már börtönben vért adni katonaság sincs.
Én személy szerint jól érzem magam véradás után mind testileg mind lelkileg, most is küldték a meghívót, hogy számítanak rám.
A véradás is egy közösség, ami nem mellesleg egy jó célt szolgál.
A vért nem lehet megvenni a boltból, nem lehet előállítani.
Én nem azért az 500ft-ért megyek én ingyen is mennék, ha arról lenne szó. Bár több embert lehetne megfogni pénzzel.
Olyan pedig nincs, hogy legjobb vér!!! Minden vér egyformán értékes, ha gyakori akkor azért, ha pedig ritka akkor azért!!!
Nem értem miért kell még egy ilyen témánál is belekötni a másikba!
Nem azt mondtam, hogy én különb vagyok bárkinél is attól, hogy 0ás vérem van, hanem arra utaltam, hogy a 0ásat bárki kaphatja, míg például az A-sat csak az A-s!
Szánalom már ami itt folyik!
Nálunk az 500ft-os utalványt előre odaadják!
Hát igen, nem mindenki alkalmas véradásra, én is már előtte fel szoktam készülni rá, csirkemájat eszek, vas pezsgőtabletta stb. De olyan is volt már, hogy nem találták el a vénám...mert kezdő volt a csaj hozzá nem is megyek mégegyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!