2,5 cm-es göb van a jobb oldali pajzsmirigyemen. Nyelésnél is érzem, hogy van ott valami. Ez biztos, hogy műtét lesz? Van más megoldás? Tapasztalatokat várok.
Nekem is a nyaki ultrahangon állapították meg. A laborvizsgálat is megvolt. A mért értékek benne vannak a kornak megfelelő intervallumban, tehát jónak értékelhetőek. Izotópvizsgálatra vagyok előjegyezve, hogy kiderüljön, hogy hideg-, meleg-, vagy forrógöbről van-e szó. Utána a hideg és a meleg göb esetén tűbiopsziával akar a doki mintát venni, hogy kiderüljön, hogy milyen indulatú. Gondolom, a továbbiak ezen múlnak.
Igazán arra nem tudom a választ, hogy ha a méreténél fogva ez mindenképpen műtendő, akkor miért van szükség előtte izotópozni, meg mintázni? Úgy tudom, hogy az izotópvizsgálatnak is vannak veszélyei.
Vagy lehet, hogy nem fogják műteni? De akkor meg folyamatosan fogom érezni a nyelésnél ezt a göböt?
Majd megkérdezem a dokitól is, csak olyan sok a vizsgálatra való várakozási idő, és itt morfondírozok magamban. Meg érdekelne az is, hogy van-e esetleg valakinek olyan, ezzel foglalkozó orvosra javaslata, aki elérhető (nincs agyonterhelve, és nem mellesleg nagyon ért a témához.
Köszönöm a válaszaitokat.
Március 23-ra vagyok izotópvizsgálatra előjegyezve. Addig még jó sokat kell várni. Meg utána a biopsziára is.
Nem állítom, hogy nyugodt vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!