Trombózisom van, eddzeni szeretnék lehet emellett?
2010. július 17.-én közlekedési baleset miatt, több helyen tört a medencém ez időtájban lett egy trombózisom is, elég kevés rá utaló jel volt rá, alig duzzadt meg a bal lábam, egyébként a rög a bal vádlimban van.
Azóta is szedem a syncumar mite tablettát 2-3 db naponta felváltva.
Az volna a kérdésem, hogy igy hogy még valószinű hogy ott van lehet mennem konditerembe eddzeni? Köszi!
20/F
U.i: igen tudom, hogy meg kell nézetni ultrahanggal, ez lassan esedékes is.
Előre is köszi!
baleset vagy műtét után sokszor két hónapig is kell szúrni
magunkat /hasba,bőr alá/ Fragminnal vagy más véralvadásgátlóval.
ez nagyon de nagyon a vizsgálatok eredményétől függ, hogy a gyógyszert mikor hagyhatod abba, és csakis orvos döntheti el, hogy mikor kezdhetsz sportolni.
légy türelmes, várd ki az ultrahang eredményét és az orvosaid tanácsát.
az egészséged a legfontosabb, vigyázz rá!!
milőbbi teljes gyógyulást kívánok.
Igen, ez érdekes nagyon, hogy még mindig ott van a rög a lábadban! Beszéld meg a dokiddal, hogy ez normális-e, mert, ha ez a rög elindul, s ne adja az ég a tüdődben vagy a szívedben áll meg..
Sportolni szerintem sem kellene! De ezt is orvossal beszéld meg. Fiatal is vagy nagyon, járj utána!!
Köszönöm mindenkinek a felém tanusitott aggódását :)
Igen műtét után kb 2 hónapig napi 2 clexane injekciót kaptam. Annyiból voltam rossz helyzetbe, hogy a rög teljesen zárja az eret és nem csak részlegesen, emiatt ugye abszolút nincs keringés a rög után.Azóta már bicajozok napi szinten sokat mászkálók, a kórházban sem mondták, hogy fogjam kicsit visszább magam. Mindenesetre kiváncsi vok, hogy UH után mi lesz az eredmény.
A rög sose fog teljesen felszívódni, hanem csak beágyazódik a véna falába, mely mellett újra megindul a keringés. Ezért van, hogy a trombózissal érintett láb soha nem lesz már a régi. Értsd: duzzadtabb, nehezebben viseli az időváltozást.
Tornázhatsz, de csak fokozatosan, ha úgy érzed, hogy fáj a lábad állj le, majd folytasd, de ne hajtsd túl magad.
A rög egyébként már pár nap után beágyazódik, szóval már esélyes sincs bekerülnie a véráramba. Max akkor ha mostani lenne a trombózis, de írtad hogy nem friss.
Hematológián voltál már, hogy meddig kell szedned a syncumart?
22 éves lány, akinek trombózisa és embóliája is volt a nyáron.
Szia!
Azt a mindenit, 22 évesen egy embóliát átélni, nem gyenge :S
Voltam 2010 szeptemberében hematológián, nem mondták sajna, hogy a syncumart mikor lehet abbahagyni, gondolom majd a háziorvosom meg mondja, h mikor lesz vége. Attól félek tudod, hogy a nagyobb vérnyomás meg az erek tágulása miatt edzés közben megindulhat a vérrög :S
Szia!
Ne a háziorvos mondja meg, hogy abbahagyhatod-e a vérhígító szedését! Az én mamám majdnem ebbe halt bele, mert a háziorvos visszavette a gyógyszert, s kapott egy tüdőembóliát!!
Szia!
Hát nem volt túl egyszerű így 22 évesen, 3 hétig voltam intenzív osztályon, jó darabig küzdöttem az életemért a dokikkal együtt, de mára már jobban vagyok.
A hematológián mondják meg, a házidoki max a dózist állíthatja át, de véglegesíteni a hemat szokta. Leveszik a vért, és kb. 3 hónap még megvan az eredmény. Szóval szerintem jelentkezz be most mert nagyon sokára szoktak oda időpontot adni, meg át kell állni előtte 2 héttel injekcióra, mert a syncu befolyásolja a hatást.
A tornára nekem azt mondták, hogy januárban kezdhetem, de csak óvatosan, ha fáradok, meg kell állnom. A rög nem fog elindulni, az beágyazódik a véna falába és az mellett indul meg a vér. Főleg, hogy fél év telt el, tuti már nincs mobilis része a rögnek! :) De azért menj el egy UH-ra, ott megerősítik Neked.
Ha bármiben tudok segítek Neked,vagy ha gondolod megadom a hematológusom nevét (ha pesti vagy), ő nagyon jófej és lelkiismeretes! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!