Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Még rosszabb lesz holnap az...

Még rosszabb lesz holnap az izomlázam? SÜRGŐS!

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok.Tavaly télen kezdtem el síelni,egy 5 napos sítáborban voltam,ahol egész jól megtanultam.Idén is mentem,ezen a héten van.Tegnap már síelés közben éreztem,hogy a combomat jól megerőltetem,biztos izomlázam lesz,estére el is kezdett fájni kicsit.Reggel szörnyű izomlázzal ébredtem,fáj a derekam,a lapockáimnál,a vállam,az egész kezem,a hasam alja,és a combom szörnyen,mozogni is elég nehezen tudok.Síelés azért ment tőle,nem erre figyeltem,de mostanra még rosszabb lett.Holnapra jobb lesz vagy tovább romlik?Mit tehetnék ellene??Egyébként tegnap este a lábamat,főleg a combjaimat kb 20 percig nyújtottam.
2011. febr. 15. 20:49
 1/5 anonim válasza:
nekem mindig azt mondják, hogy az izomlázra a mozgás jót tesz. és nekem is így volt. hidd el izomlázad van meg minden de másnap ha rádolgozol jobb lesz. ;)
2011. febr. 15. 20:56
 2/5 anonim ***** válasza:

nem, nem szabad rádolgozni az izomlázra!!!

azért van izomlázad, mert edzés során szakadás megy véghez az izomrostjaidban. Ezeknek be kell gyógyulniuk.

Ha rádolgoznál rögtön az kb olyan lenne, mintha lenne egy seb a kezeden, ami elkezd begyógyulni, de te lekapargatnád a sebet!

22l

2011. febr. 15. 20:59
 3/5 anonim ***** válasza:

jah, azt elfelejtettem, hogy kend be sportkrémmel, ha van.

de tényleg ne dolgozz rá!!! ha nincs, pihentesd!

csak annyi mozgást szabad végezni, ami felélénkíti a vérkeringést, de ez kb annyi mozgás, mint mondjuk egy bemelegítés

2011. febr. 15. 21:03
 4/5 A kérdező kommentje:
hát,ma már jobb lett,de muszáj mozognom,hisz egy hetes a sítábor.köszi mindenkinek:)
2011. febr. 16. 18:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Masszázzsal lehet segíteni az izomlázon, de ha sítáborban vagy, akkor nem segíthetek, valószínűleg elég messze vagyunk egymástól.

Viszont jövőre a sítábor előtt időben kezdjél edzeni, mozogni, és akkor nem lesz ilyen kellemetlen élményed, és jobban fogod élvezni.

2011. febr. 17. 01:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!