Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez milyen alvási zavar?

Ez milyen alvási zavar?

Figyelt kérdés
Éjszakai bagoly vagyok, mindig éjfél után, van, hogy hajnalban fekszem le, egyszerűen így állt be a szervezetem. Viszont most egy ideje dolgozom, tehát korábban kéne lefeküdnöm, másrészt beteg vagyok, és fáradtnak is érzem magam, ezért van, olyan kora este lefekszem már. De ilyenkor mindig felébredek 1-2 óra alvás után arra, hogy teljesen kipihentnek érzem magam. Ez nagyon bosszantó. Ha visszaerőszakolom magam az alvásba, akkor is felébredek kb két óránként.
2009. febr. 10. 00:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Igyál olyan teát ami kimondottan este kell inni pl.:Jó estét tea! Próbálj meg ellazulni,vegyél alvás elött egy aroma fürdöt az "le nyugtat".És utána feküdj le és ne gondolkozz,ne koncentrálj semmire.
2009. febr. 10. 00:57
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi, ezeket már próbáltam. a tea az első alkalommal valamicskét használ, de utána egyáltalán nem.
2009. febr. 10. 01:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Első sorban megpróbálnám kizárni a triviális okokat: ne igyál koffein tartalmú italokat, főleg ne délután, ne fejezd be a napot nagy vacsorával, de ne is maradjon üresen a gyomrod. Az álmatlanság legjobb ellenszere a fáradság: keljél fel korán, akkor is, ha későn feküdtél! Végezz valami megeröltető munkát, sportolj! És figyelj oda, hogy ahol alszol, ott sötét legyen, a nappalt meg töltsd világosban, a félhomály megzavarja az alvás-ébrenlét ritmusát.

Ha minden kötél szakad, megfelelően megválasztott hatástartamú altatóval is megpróbálkozhatsz. Vannak ún. alvásambulanciák, ahol direkt ezzel foglalkoznak. (Bár én csak egyet ismerek a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikáján.)

2009. febr. 10. 07:27
 4/6 anonim ***** válasza:

Minden áron állj át a 3X8-ra, mégpedig úgy, hogy minden napon kellj fel fél , egy órával korábban, mindaddig amig eljutsz a reggel fél hatos keléshez. Alkalmazz a reggeli tusolás végeztével rövid hideg vizes tust.

Napközban semmi áron ne aludj. Max napi egy kávét igyál, de mindenképpen csak délelőtt!

Este 7 után semmi kaja! 21 30-kor készülj lefekvéshez, és 22 óra után villanyoltás alvás!

2009. febr. 10. 09:34
 5/6 A kérdező kommentje:

hát igen, ez lenne a logikus, hogy felkelek korán, stb. viszont gyerekkorom óta az van, hogy hiába kelek korán, egyáltalán nem biztos, hogy elálmosodom estére, vagy hogy egyálatlán elálmosodom éjszaka három előtt. ha nem vagyok álmos, nem tudok aludni, és hiába fekszem el, kapcsolom le a lámpát, akkor SEM alszom el hajnali három előtt. viszont közben unatkozom, esetleg felidegesítem magam, stb.

napi egy kávét szoktam inni, akkor is általában kapiccsínót, a tiszta kávét nem szeretem. persze ha hónapokig hajanlban kelnék (ami engem NAGYON megvisel, főképp, mert értelemszerűen nem tudok aludni eleget, és kimerült vagyok) akkor talán elálmosodom, de mivel középiskola alatt ez volt végig, és akkor is rendszeresen éjszakáztam, valszeg ez nem normális megoldás.

meg eléggé bosszantana is, ha állandóan sietni kéne a lefekvéssel, felkeléssel is, azt szeretném, ha a szervezetem beállna egy normális szintre, magától elálmosodna, stb. mint minden más normális embernek.

2009. febr. 10. 10:28
 6/6 A kérdező kommentje:

utolsó kommentelőnek: így nem lenne meg a 8 óra alvás, nekem pedig annyi kell, különben egy idő után szarul leszek. nem szeretnék fél hatkor kelni, és 10-kor lefeküdni, nekem bőven jó lenne a 7kor kelés, 11es elalvással. meg amúgy sem szimpatikus hogy "kötelező" 10-kor lefeküdnöm, ettől hülyét kaptam. és értem, hogy te miért javaslod ezt, de nem élhetek egész életemben ilyen 14 éveseknek kijáró szabályok szerint.

egyszerűen csak akkor szeretnék elaludni, mikor elálmosodom, és szeretnék elálmosodni még éjfél előtt, és nekem ez bőven megfelelne.

2009. febr. 10. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!