Mit jelent a vérképen az alábbi öt eltérő érték?
Figyelt kérdés
TVK: 45.0 umol/l
NEUT: 49,8%
MONO: 11,2%
EO: 5,8%
PLT: 142G/l
köszönöm
2011. febr. 4. 14:33
1/3 A kérdező kommentje:
Nem írtam oda hogy 17 éves és Fiú vagyok.
2011. febr. 4. 14:36
2/3 anonim válasza:
NEUT
MONO
EO
Ezek fehérvérsejtek százalékos arányai. Ha az össz szám (WBC) és az abszolút szám típusonként rendben van, akkor ez talán rendben is van, lehet hogy valamilyen vírusfertőzésed volt mostanában.
PLT : vérlemezkék száma. Enyhén vérzékeny lehetsz.
TVK : teljes vaskötő kapacitás. Ez is határon van, a pontos okát nem lehet megmondani így.
Itt utánanézhetsz
Minden vérképben van néhány csillagozott érték, minél többfajta vizsgálat, annál nagyobb erre az esély. Igazából a laborba küldő orvos tudja megmondani, hogy most ezzel mit kell csinálni, ahogy én látom, komoly baj nem lehet. (De nem is vagyok orvos.)
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget:)
2011. febr. 4. 19:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!