Lehet, hogy vérrög van a lábamban?
Zsibbadhat attól is, hogy a szövetek között felgyűlt folyadék nyomja az idegeket.
A vizsgaidőszaknak vége, irány az orvos!
ne várj a vizsgaidőszak végéig! a bealvadt vér tényleg veszélyes lehet, bármikor lehet egy embólia!!
nem ijesztgetni akarlak, de nem véleltlenül adják a véralvadásgátlót.
nekem még nincs vége, ez az elténél tovább tart, nekem pontosan feb 3-ig. holnap is sejttan vizsgám van, csak ak megyek el orvoshoz, hogyha a lábam a tét.
teljesen be voltam szarva, melegvíz alá nyomattam, minden lábujjam vörös lett, kivéve 2...hát kösssz, megvan honnan kell majd levágni a lábamból.
nyomtam egylábas guggolásokat, meg ugráltam össze-vissza, szerencsére abba a 2-be is jutott vér, úgyhogy egy időre megnyugodtam.
de mi lehetett a baj? és ez visszatérhet?
elsőévesként nem vagyok a vérrögök nagy szaktudója, de azt tudom, hogy a lábfejben nem olyan jó a vérkeringés, ezért ha felmelegítem, ak máris jobb lesz, hiszen az erek kitágulnak, a vérrögöt elintéző anyagok hamarabb és nagyobb mennyiségben kerülnek oda, emellett csináltam pár testmozgást, és el is múlt a zsibbadás.
h tényleg vannak-e vérrögöt eltakarító anyagok, azt nem tudom, de arra gondoltam, hogyha az ereim kitágulnak, a vérrög tovább halad egy olyan hajszálérhez, ahol nem csinál nagy kárt, mert a környező erek ellátják már az adott területet.
utánnanéztem a természetes véralvadásgátlóknak, pont volt itthon zabpehely és dió, abból majdnem hányásig zabáltam magam, tudom nem olyan hatásosak, de inkább jav
Mondanám, hogy mozgással a vérrög (ha van) valóban elindulhat, és kiköthet olyan helyen is, ahol nagyon nem akarnád, mert életveszélyt okoz.
Szövetek között fegyűlt folyadék (ficam végett)= zsibbadó láb.
Időpontkérés az orvostól - tanulnivaló a kézben, amíg a sorunkra várunk - orvosnak láb megmutat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!