Melyik a jobb? Algopyrin vagy Kalmopyrin?
Figyelt kérdés
2011. jan. 29. 09:17
2/9 kisnita válasza:
Attól függ, hogy mire. A Kalmopyrint nekem akkor adták anyuék mikor lázas voltam kiskoromban, ők úgy mondták ettől "kiizzadom a betegséget". Az Algopyrint inkább fájdalomra adják. Ha fáj a fejem akkor most is azt szoktam bevenni. Kalmopyrint már évek óta nem is láttam. Egyáltalán forgalomban van még?
3/9 anonim válasza:
Nem tudom, hogy Kalmopyrin néven még forgalomban van-e, de Aspyrin néven egész biztosan - a kettö ugyanaz, csak a régi néven fele annyi hatóanyag volt egy tablettában.
4/9 anonim válasza:
Mindkettő nemszteroid fájdalomcsillapító. Az, hogy melyik erősebb egyénfüggő is lehet.
Amikor nekem benyomtak 1 gramm algót injekcióban, akkor percek alatt jobban lettem.
5/9 anonim válasza:
Nekem az algopyrin sima esetleg migrénes fejfájásra szokot hatni, a kalmopyrin (aspyrin) pedig olyankor szoktam szedni, amikor kezdem érezni a náthát és ugy el van nehezülve a fejem, ha ilyenkor beveszem általában ki sem jön a nátha.
6/9 anonim válasza:
A Kalmopyrin és az Aspirin ugyanaz, ezek csak márkanevek, acetilszalicilsav a hatóanyaguk:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__1504..
Az Algopyrin keményebb cucc:
Én kerülöm is az Algopyrint, csak Aspirint szedek, vérhígító, védőfaktor a rák ellen, hatásos fog és fejfájásra (nekem jobb, mint az Algopyrin).
7/9 Hegedős János válasza:
A Kalmopyrint soha nem szabad egészben bevenni, csak kanálban porrá törve vízzel lenyelni. Ha egészben veszed be, rátapadhat a gyomorfalra, ami esetleg gyomorvérzést is okozhat. Az Algopyrinre ugyanez vonatkozik.
8/9 tesho válasza:
"A metamizole tartalmú gyógyszerek, mint az Algopyrin és Quarelin, egészen jelentéktelen egészségügyi kockázatot jelentenek, valójában ők a létező legbiztonságosabb fájdalom- és lázcsillapítók a piacon."
- sok netes cikkben írják ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!