Valahonnan megtudhatom, hogy mikortól kell fizetnem TB-t?
Nappali tagozatos hallgató voltam, januárig. Szeretném befizetni egy hónapra a TB-t, mert úgy néz ki, hogy március 1-től lesz munkám.
Kérdés: Amikor megkérdezik, hogy mikortól fizetem mit mondjak? Mivel nem tudom, hogy január hányadikáig voltam nappali tagozatos hallgató.
Megkérdezheted a tanulmányi osztályon, hogy hanyadikáig volt biztosítási jogviszonyod.
Az APEH megyei igazgatóságára kell beküldened a járulékfizetéshez a bejelentkezésedet a megszűnéstől számított 15 napon belül (letölthető a be és a kijelentő is az APEH honlapjáról)
Ha elhelyezkedtél, ki kell jelentkezned, hogy ne kelljen tovább fizetned az APEHnak a havi 4500 Ft-ot.
Ügyfélkapus regisztrációt csinálhatsz az okmányirodában, és akkor az ügyfélkapun keresztül megnézheted a biztosítási jogviszonyaidat (itt lehet, hogy csak több nap elteltével jelenik meg a változás)
Szia! Kérdésedből nem derül ki, hogy be is fejezed a tanulmányaidat vagy csak halasztod. Ha csak halasztásról van szó, akkor a biztosítási jogviszonyod meg marad. Egyénként bármilyen jogviszony (munkaviszony, tanulmányok, munkanélküli ellátás stb) megszűnése után még 45 napig biztosított vagy. (ha a megszűnt jogviszony kevesebb volt mint 45 nap, akkor annyi napig, ahány napos volt a megszűnt jogviszony)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!