Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A virrasztást mivel lehet...

Phoney kérdése:

A virrasztást mivel lehet tovább bírni? (bőv. Lent! )

Figyelt kérdés

NEM serkentők érdekelnek (energiaital, tea, kávé, kakaó), mert azokhoz értek, hanem olyan trükkök, amikkel kevésbé terhel meg az alváshiány. (Tudom, aludjak, de néha az ember rosszul tervez és nem marad rá ideje. Csak néha fordul elő.)

Pl lehetséges-e alváskor újratermelődő anyagok szájon át pótlása, az emésztőrendszer kímélése, változik-e a tápanyagszükséglet kialvatlanul, hasonlók.

2011. jan. 25. 00:34
 1/3 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

Tudtommal az alvás legfontosabb oka az agy regenerálódási igénye. Fizikailag lehet hogy bírnád napokig, de az agyad megfelelő mennyiségű alvás nélkül nem fog működni legkésőbb 48-52 óra után. Nem tudsz koncentrálni, elkalandoznak a gondolataid és a korábban berögzült műveletek sem mennek pontosan, romlik a mozgáskoordináció.

Gondolom munka, tanulás v ilyesmi miatt akarsz ébren lenni. Sajnos alvás nélkül semmi sem megy maximális teljesítménnyel.

Ami talán beválhat hogy tovább maradj ébren: ha szellemi v monoton dolgot csinálsz, akkor 1-2 óránként abbahagyod, friss levegőre mész, mozogsz, ugrálsz, élénkíted a vérkeringést. Éjjel erősebb lámpát gyújtasz, nem eszel nehezet, sokat, inkább édeset, pl kekszet, csokit.

Persze ez sem garantálja hogy egyszer csak nem alszol el magadtól...

2011. jan. 25. 01:11
 2/3 anonim ***** válasza:
72%
Előző vagyok, az agyban alváskor termelődő anyagok szájon át pótlása tudtommal házilag nem lehetséges (kórházi kezelés esetén spec. gyógyszerrel igen).
2011. jan. 25. 01:13
 3/3 anonim válasza:

Én a haverokkal ital mellett probléma nélkül virrasztok:-D

viccet félretéve pl. fitoterápiás szerként ginzenget és szekliceimolát javaslok nem tartós használatra.

2011. jan. 25. 02:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!