Megtisztítottam a kontaktlencsémet és utánna megtöröltem a kezem, de nem mostan meg. Lehet valami bajom?
Csak mert nem akarom, hogy valami baj legyen :S
Köszönöm
Ha viszonylag tiszta volt a kezed(nem végeztél különösebben piszkos munkát előtte, stb), akkor ettől még bajod nem lesz.
Ha nagyon paranoiás vagy, akkor mosd meg a kezed, vedd ki a lencsét, mosd meg a szemed tiszta vízzel, várj egy órát, tisztítsd meg újra a lencsét és rakd be újra(kézmosás után).
De ez szerintem túlzás, feltéve hogy mióta legutóbb hazamentél legalább egyszer mostál kezet.
Elsőnek üzenem hogy olvassa el mégegyX a kérdést.
Arra vonatkozik, hogy megtisztította a lencsét, és utánna nem mosott kezet, és az ápoló folyadék nem-e bántja a kezét. Erre viszont én visszakérdeznék. Ha a szemedbe kerülhet a folyadékból, akkor felmerülhet a veszélye annak, hogy szétmarja esetleg a kezed?
Szóval ne izgulj emiatt. Én már sokszor csináltam, és még helyén a kezem ;)
Ha én olvastam félre akkor bocsi az elsőtől.
Sőt ha az a kérdés amit az első értett, akkor szintén ne parázz, volt már nem egyszer hogy én is úgy tettem be a lencsét, hogy nem mostam kezet előtte (szükség nagy úr), és nem lett belőle gond. Persze azért nem javaslom én sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!