Könyörgöm olvas már utána hogy mi okozza a 2-es típusú diabetest!!!
De segítek:
-genetikai hajlam
-környezeti hatások
-elhízás, mozgáshiány
de ha nem hiszed:
American Diabetes Association: Type 2 diabetes in children and adolescents. Pediatrics 105:671-80,2000
Campagna AF, Venkat Varayan KM: Type 2 diabetes mellitus in childhood. British Medical Journal 322: 377-78 (2001)
Ludwig DS, Ebbeling CA: Type 2 diabetes mellitus in children. JAMA 286: 1427-30 (2001)
Nesmith JD, Kommentár: Madácsy L: 2-es típusú diabetes mellitus gyermek- és serdülôkorban. Gyermekgyógyászati Továbbképzô Szemle 6: 152-157, 2001
Körner A, Madácsy L: 2-es típusú diabetes mellitus gyermek- és fiatalkorban: korai szövôdmények. Lege artis medicinae 11: 287-94, 2001
2011. jan. 23. 22:00
12/20 anonim válasza:
Hogy itt mindenki biológus!Annak az egynek elhiszem,aki leírta hova vezet a túlzott cukorfogyasztás,a másik meg én vagyok.Csakhogy pont a kérdező az,akit nem érdekel a téma.De legyen:A leírtak mellett savas irányba tolhatja el a szervezet működését,felboríthatja az emésztést,a candida túlszaporodása is lehetséges,sőt még végbélrepedést is okozhat,mert a híg széklet idővel felmarja az amúgy sem túl ellenálló nyálkahártyát.Legfőbb következménye persze az elhízás,és onnantól nincs megállás.Olyan ez mint az alkohol vagy a cigaretta,idővel mind megbetegít.Persze nem a néha elfogyasztott cukorra gondoltam én sem,csak az olyanokra,akiknek minden napi élelem a cukor.Ők próbálják ki a juharszirupot süteménybe cukor helyett.Viszont annyiban nem értek veled egyet,másik biológus,hogy mindenki ehet cukrot büntetlenül.Ahol a családban már voltak cukorbetegek,ott jobban kell vigyázni,mert az igaz hogy az I.típusú nagyobb számban öröklődik,de a II.típusú is,ha a hajlam fokozottabb.
2011. jan. 23. 22:02
13/20 A kérdező kommentje:
Szóval semmi baj nemlesz, köszönöm szépen :D
2011. jan. 24. 06:55
14/20 anonim válasza:
Fogszuvasodás?
2011. jan. 24. 11:20
15/20 anonim válasza:
Én nem vagyok biológus:)
Egy csomag szőlőcukortól semmi bajod nem lesz.
A sok okosnak: én soha nem ettem rengeteg sok cukrot, mégis cukorbeteg lettem, és nem vagyok sovány, de kórosan elhizott sem. Nos akkor mi okozza a cukorbetegséget?
2011. jan. 24. 20:45
16/20 anonim válasza:
Én a 22:02-es vagyok.Olvasd el légyszi az utolsó mondatomat.Amúgy hány évesen lettél az,és melyik típusba tartozol?És mennyi szénhidrátot fogyasztottál?Mert sajnos az is cukorrá alakul.Csak segíteni akarok.
2011. jan. 24. 21:04
17/20 anonim válasza:
genetikai hajlam!
2011. jan. 24. 21:05
18/20 anonim válasza:
20.45 vagyok.
40 évesen lettem cukorbeteg,valószinűleg a stressztől. Egyszerre jött minden: munkahelyi csőd (fizetést sem kaptam több hónapig), édesapám halála, és ráadásul abban az időben váltam.
2011. jan. 25. 06:21
19/20 anonim válasza:
egyszeri alkalommal történt, 15éves
2011. jan. 25. 06:26
20/20 anonim válasza:
Sajnálom.De a cukorbetegség legalább tíz évig fennáll tünetmentesen,az ember akkor megy orvoshoz,amikor egy kísérőtünet fellép.A II.tipusú soha nem hirtelen alakul ki.Az ezzel a gond,hogy nem fáj.Akár 10-15 éven keresztül is meghaladhatja a normál értéket,csak sajnos a magyar ember csak akkor megy orvoshoz ha már baj van.Pedig megelőzéssel sokat lehetne javítani a már elindult problémán is.Évente mindenkinek el kellene mennie szűrővizsgálatra,főleg ahol a családban előfordult már hasonló betegség.És ha ehhez állandó stressz is párosul,az csak fokozza. 20:45-nek válaszoltam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!