Van valami káros hatása egy zacskó szőlőcukornak?
"A túlzott cukorfogyasztás egyszer megbosszulja magát." schobert norbi szerint!
Az égadta világon semmi káros hatása sincs, ami káros lehet hogy a sok cukortól kilyukad a fogad! :)
1. Hát ha te biológus vagy akkor én megeszem a kalapom! Mert akkor tudnád hogy mekkora ostobaságokat beszél az az exrendőr! Én évek óta gyűjtöm azokat a hülyeségeket amiket mond! kedvencem: "a kristálycukor cukorbetegséget okoz"
2. egyébként én is biológus vagyok
3. írd le légyszíves mihez vezet a túlzott cukorfogyasztás!
Én tudom, nekem nem is kell leírni.
Egyébként schobert norbi, ő az exrendőr!
Hűha, mennyi biológus, de nem jutnak egymással dűlőre.
A sok cukorfogyasztás nem csak elhízáshoz, hanem 2-es típusú cukorbetegséghez vezet. Ennek az az oka, hogy cukorfogyasztásnál az inzulin a vérbe kerül, hogy kivonja a vérből a cukrot és a szervezet felhasználja (ezzel csökkenti a vér cukorszintjét). Ez a cukor később lebomlik építőegységeire (monoszacharidokra) és a tápanyagellátottságtól függően zsírrá szintetizálódhat. Ha gyakran eszünk cukrot, az inzulinnak munkába kell állnia. Konyhanyelven fogalmazva: az inzulinnak állandóan melóznia kell, ezt előbb után megunja, és intolerancia alakul ki. A receptorok defektusa megakadályozza, hogy a cukor kikerüljön a vérből. Az inzulin ott van, de nem teszi a dolgot, ez magas vércukorszinthez vezet.
Ezt pedig minden biológus meg tudná magyarázni, de egyikük sem tette, csak offolt. (Mellesleg én is biológus vagyok).
Hogy a kérdező kérdésére is válaszoljak: 1 csomag szőlőcukortól nem lesz semmi bajod, már rég eltávozott a véredből. Az a lényeg, hogy ne cukron élj, hanem egészségesen táplálkozz és mozogj eleget. Üdv!
Vicces, én is biológus vagyok.
És tényleg semmi bajod nem lesz ennyi szőlőcukortól. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!