Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy lehet megbírkózni a...

Hogy lehet megbírkózni a Chron betegség mellékhatásaival? (lent)

Figyelt kérdés

Nekem júlisban lesz 1 éve hogy diagnosztizálták és egészségügyileg jól bírom semmi baj csak a külvilág...nagyon nehezen viselem a sok csúfolódást meg az ilyeneket..és nem is mondhatjuk,hogy "gyerekek" vagyunk mert én 16 évees vagyok vizsont az ilyen megjegyzések szintén a 16 éves "barátaimtól" jönnek meg a felsőbb évesektől (nagy részük 12.-es 18-19 éves :S)

Ti hogy bírtátok ?

2011. jan. 22. 22:22
1 2
 11/13 anonim válasza:

Szia

Nekem szerencsém volt, az osztálytársaimmal, sőt inkább megértőek voltak. Énis elhíztam a steroidok miatt, de mikor meguntam azt akkor elkezdtem kondizni és szép kis izomzatom lett től :) Az már sokat segített főleg az önbizalmamnak.

2011. aug. 24. 23:06
 12/13 anonim válasza:
Szia!Én 2 éve vagyok beteg.Tudom milyen érzés az ,amikor steroidot szedsz és az arcod felpuffad.Nekem is ez volt ráadásul engem emiatt csúfoltak pedig pontosan tudták,hogy beteg vagyok.:(
2012. jan. 16. 16:35
 13/13 anonim válasza:

Sziasztok!:)

Én most leszek 16 éves (lány) és 10éves koromba diagnosztizálták, hogy Chron-os vagyok. Akkor negyedik osztályos voltam és 10kg lefogytam rövid időn belül (hasmenés miatt),de ugye amikor kiderült a betegségem akkor én is szteroidot szedtem ami miatt ugye gyorsan meghíztam és ebben az időszakban az osztálytársaim nem láttak csak hogy egyik pillanatban 29kg voltam utána meg amikor láttak már 45kg. Ezt én nagyon nehezen tudtam feldolgozni,engem nem nagyon csúfoltak szerencsére de azért volt egy ember akitől megkaptam és az viszont nagyon fájt...azóta már egy hatosztályos gimibe járok ahol szerencsére nagyon jó az osztályközöség is itt nem csak az hogy nem csúfolnak ki,de ott segítenek ahol tudnak,sőt egy tanárral szemben meg is védtek:)

Nekem ebben a betegségben az a legnehezebb,hogy én a hasmenéses mellékhatást "kaptam" és emiatt nem mindig érek ki a wc-re...amit elég cikinek is érzek,és ezáltal szinte már sehova se merek elmenni...

Tudom,hogy ez lehetetlen,de nekem mindig azt modnják,hogy ne fogalalkozzak vele (és ők nem is tudják,hogy mi miken megyünk keresztül)...nekem nem sikerül de hátha neked igen:) (bocsi hogy kb másfél évvel később válaszolok,de most láttam meg...amúgy változott valam izóta?:))

2012. jún. 29. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!