Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Diákok van vizsgálat amit ti...

Diákok van vizsgálat amit ti túlzásnak tartottok az iskola keretein belül, ami feldühít benneteket? Mi az?

Figyelt kérdés
És mért?És milyen negatív vizsgálati módokat tapasztaltatok már meg így?Ha valamit nem akartál mertél ellenállni vagy beálltál a sorba és hagytad?Ha igen mi volt?
2011. jan. 22. 20:08
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Már nem,tavaly végeztem(19).Most mennem kell,de érdekel a téma nagyon,sajna van nekem is negatív tapasztalatom,nálunk még nem volt a már általam említett vizsgálatok,csak rutin,de még úgy is volt nagyon kellemetlen.Amikor meg meghallottam hogy még mik vannak pár helyen most,akkor kicsit a bíztosíték ki lett nálam verve.Hálát adtam istenek,hogy nem tapasztalatam meg ezeket és én se voltam mindig tisztába a jogokkal.
2011. jan. 22. 21:00
 12/17 anonim ***** válasza:
Akkor holnap írhatnál pár dolgot, kíváncsivá tettél :)
2011. jan. 22. 21:01
 13/17 A kérdező kommentje:
Most mennem kell.OKJ-s képzésre járok egyébként,szóval diák vagyok,de még sem úgy mint te.
2011. jan. 22. 21:02
 14/17 A kérdező kommentje:
jó megprobálok gép közelébe kerülni,ritkán gépezek.Gondold ki mi érdekel és ha tudok válaszolók.
2011. jan. 22. 21:03
 15/17 anonim válasza:
Szülő beleegyezését ,mindenképpen fontosnak tartom! Egyébként jó dolognak tartom, sok mindenre fény derülhet amit eddig pl: normálisnak gondoltál!
2011. jan. 22. 21:18
 16/17 A kérdező kommentje:

Utolsó írónak!

Diák vagy egyébként?

Az egészséget és annak megőrzését én is fontosnak tartom,de a módszerrel nem értek egyet,nekem nem jön be,ha más akar rólam dönteni,főleg ilyen kérdésekben,azért akárkinek nem mutatnám meg kényesebb testrészeim még ennyi idősen sem,nem hogy tiniként és magam szeretnék dönteni mikor történjen meg és,fontos az orvos személyisége,hozzámállása,és hogy én dönthessek magamról,az nem így működik,meztelenül meg nem hagynám hogy vizsgáljon bárki is,itt az egyik legfőbb gond.

Most gondolj bele,sok fiatal van akik alsóneműben sem szeretnek más előtt mutatkozni,még diáktártuk előtt sem,nekem is volt ilyen osztálytársam és is ilyen voltam,vagyok,(helyzettől függ),rossz érzés lett volna ha eleve már így kellett volna felsorakozni,percekig állni,szóval azért pár másodpercet lehetne erre is szánni,hogy a diák érdekét is nézzék és tiszteletben tartsák őt is,ne csak arról szóljon hogy gyorsan lezavarják a vizsgálatokat.

A másik ha megvizsgálják mondjuk egy lány mellét,persze ezt is csak a beleegyezésével szabadna,akkor utána hadd vegyen már fel egy felsőt,nem hiszem hogy pucéron kellene a nemiszervét is vizsgálni,ez nagyon sértő,vagy más előtt megjegyzést kellene adottságaira tenni,ez sehol máshol nem így zajlik itt túl sok mindent engednek meg maguknak az orvosok,visszaélnek a helyzettel,csak a gyorsaság a fontos és nem a diák érzésének,szemérem érzésének minnél kevésbbé sérülése!!!

.Ahogy a fiúk mellett is kiállók,ott sem hinném hogy meztelenül kellen bárkit vizsgálni és nem hiszem hogy túl sok egészségügyi személyzetre lenne szükség,mivel csak az orvos vizsgál,egy paraván felállítása semmeddig sem tart,nem kell hogy túl sokan nézzék ilyen kellemetlen helyzetben az embert.

Én bíztos nem engedném és ebben igen is szülőnek és kiskorúnál már diáknak is kell hogy legyen beleszólása.Én azért nem tartom helyesnek,mert már más oldalon és több baráttól,ismerőstől is sok panaszt olvastam,hallottam,hogy nem emberként kezelték a diákokat,hanem mint valami tömeg tárgy,semmi emberség,etika,empátia nem volt az orvosokba és nem is világosították fel mi lesz,mire számítsanak,vagy hogy van választási lehetősége és emiatt néha nagyon sértő módon zajlódtak le akár egyszerűbb vizsgálatok is.Ha nem világosítanak fel,akkor visszaélnek végül is,ami meg nagyon undorító dolog.

Azt meg nem tartom helyesnek hogy meztelenül vizsgáljanak bárkit is,nagyon megalázónak tartom,igazán lehetne várni,hogy felkapjon valamit,kényszert semmiképp nem tartom helyesnek,hallottam olyanról egyszerű vérnyomást is félmeztelenül mértek,vagy magasságot így mértek,azért ez túlzás,ehhez nem kell levetkőzni,lúdtalphoz sem kell fél/meztelenül állni,ha lezajlodott egy vizsgálat,nem tart semmeddig se,hogy felkapjon valamit a diák,ő sem állat,azért mert még gyerek,nincs tisztába döntési és választási lehetőségeivel,nem kellene visszaélni a helyzettel és megalázni,az meg túlzás,hogy más előtt vizsgáljanak bárkit is,akármilyen vizsgálat is legyen az.

Én nem tudnám elfogadni hogy valaki csak így vizsgálgasson ha én/ő azt nem akarom.És a felvilágosítást hiányát is nagyon rossznak tartom,mind a szülőknek,diákoknak tudniuk kellene róla hogy semmi nem kötelező,hogyan és ki is vizsgálna.

Azt is meg kellene érteni,ha sértően zajlik le valami és kényszer miatt,az csak negatív dolgokat fog később is maga után vonni és vissza felé fog elsülni,nem tudom hol olvastam ezt,de teljesen egyetértek ezzel.Ezzel a módszerrel nem épp azt fogják elérni,hogy jobban figyeljenek az egészségre,hanem pont minnél inkább kerülni fogják a rossz tapasztalatok miatt az orvosokat/szűréseket.

És még annyit szeretnék leírni,igen van akiből semmilyen gátlást nem vált ki,inkább megvizsgáltatja magát lóg egy óráról így fogja fel,vagy az sem zavarja hogy esetleg más osztálytárs előtt teszik ezt(,van aki simán pózol akár internetes oldalakon meztlenül,mert ilyen is van)de nem csak ilyen emberek vannak.De egy csomóan vannak akiket igen is zavar,nem vagyunk egyformák és elég sokan vannak akiket zavar.Ami az egyiknek jó,nem zavaró,a másiknak nem az,ezért mondom más helyett nem lehet dönteni,a másikból komoly gátlásokat válthat ki.Meg sokszor azt gondoljuk xy nem csinált belőle nagy dolgot,hogy intim testrészeket vizsgáltak meg nála,de ez nem tuti hogy így van,úgyanis sokszor egymás között beszélik meg mit éreznek és így nem is tudják mi is a helyzet,ez főleg a szülőkre vonatkozik,nekem is van ilyen ismerősőm,nekem beszélte ki,meg még páran milyen sza. érzés volt,rossz rá gondolni,szemét.ségnek tartják stb..Szóval könnyű azt mondani bezzeg xy nem problémázott ezen,honnan tudod,ezt nem lehet tudni,azért mert nem mondta előttünk pl.Meg nem mindegy hogy maga döntött hogy résztvesz a vizsgálaton,vagy kényszer miatt engedte csak,mert nem mert szólni,nem mert dönteni stb.Eleve eltérő az emberek szemérmessége,van aki már 5-6 évesen szégyenlősebb,nem szeret más előtt öltözni,valaki meg akár 12 évesen sem zavartatja magát.Nem vagyunk egyformák,ezen is el kellene gondolkodni és ezt is tiszteletben kellene tartani.

Meg tapintatosabbak is lehetnének az orvosok is,fejlődésben lévő diákokra vigyázniuk kellene mit és hogyan mondanak,mert néha nagyon megsértik őket.Idáig a kötelezőnek bevezetett dolgok még nem vezettek eredményhez,ez is csak egy tény.

Most mennem kell,de diákok hozzá szólása és tapasztalata érdekelne inkább.

Köszönöm a válaszokat!

2011. jan. 23. 18:47
 17/17 anonim ***** válasza:
kérdező igazad van,nekem túlzás ha intim területet akarnak érinteni és minden vizsgálatnak diszkréten kellene zajlania,nem összezárva mások előtt.
2013. márc. 17. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!