Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A kézi és a nyaki ütőerek...

A kézi és a nyaki ütőerek mitől pattanhatnak el?

Figyelt kérdés

Azok az erek, amihez ha odarakjuk a kezünket tökéletesen érezni hogy lüktet, a nyakon az a 2 meg a 2 kézen a könyöknél. Azok mitől pattanhatnak el úgy hogy spriccel belőlük a vér, és ha nem cselekszünk azonnal halál lesz a vége?

Azt tudom hogy lehet magas vérnyomástól. De milyen magasnak kell lennie?

És még mitől lehet?

2011. jan. 19. 15:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem vagyok szaki, de ugye a nyakon, a csuklón vízszintesen(ezen a két helyen szokták kitapintani a pulzust) és a combban van a 3 ütőér. Ezek vastag erek. Szóval szerintem kegyetlen magas vérnyomás kell hozzá szerintem min 200 fölötti, hogy elpattanjon. Én úgy tudom, ha a combban belevágnak 7-8 pumpálás után elvérzik az ember. Durva. :S
2011. jan. 21. 08:18
 2/3 anonim ***** válasza:
Volt egy ismerősöm, neki a doki 260/160 -as vérnyomást mért,/Ott voltam, láttam!/, és nem volt semmi baja.Kapott vérnyomáscsökkentőt, be akarták fektetni, de saját felelősségére hazament.Egy középkorú nő volt.
2011. jan. 21. 11:55
 3/3 anonim ***** válasza:
Bazzz...az komoly...:O Apámnak 180-as vérnyomásnál azt mondta az orvos, hogy feküdnie kell és nem emelhet mert agyvérzést kap.
2011. jan. 21. 16:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!