Szerintetek igy nagyon veszélyes az, hogy szedem a fogamzásgátlót?
Ano csak úgy felirták nekem kivizsgálás nélkül.Trombózisról nem tudtam a családban.3éve szedem,azóta a nagymamám mélyvénás trómbózissal kórházba került,rohammentő vitte.Anyukámnak(akinek az anyukája trombózisos lett) tiszta visszeres a lába,nekem is állandóan kék-zöld folt,meg tökre kijönnek az erek rajtam.Szóval attól félek hajlamos vagyok.
Viszont a barátom egyszerüen nem birja az óvszert,szóval muszáj a gyógyszert szednem.De közbe meg félek mostanában,hogy baj lesz.
Ha dohányzol is, baj lehet.Mert a hajlamod meg van rá.
Van Continuin hormonmentes minitabletta, emellett valami helyi spermaölő zselé, hab szükséges.
Drágám..tegnap ültem 3 órát a nőgyógyásznál és volt alkalmam elolvasni a " Tények és tévhitek a fogamzásgátlóról" című kis könyvet.
CSak 2 esetben nem javasolja a fogam.szedését. Ha a nő 35.éven felül van és erős dohányos ( napi min.15 szál) és ha időskori mélyvénás trombózis állapítottak meg. Ez nem úgy van,hogy most szeded és trombózisod lesz, ráadásul nincs is bebizonyítva,hogy van összefüggés a kettő között. Nem lesz bajod.nyugi.
"Viszont a barátom egyszerüen nem birja az óvszert,szóval muszáj a gyógyszert szednem."
Létezik fogamzásgátlás az óvszeren és a hormonok kívül is. Talán meg kellene beszélned a nőgyógyászoddal.
Meg esetleg a partnereddel, hogy mi is a probléma az óvszerrel. Ok, hogy nélküle jobb, de azért még mindig jobb egy kis kényelmetlenség, mint hogy trombózisod legyen.
Egyébként a visszeresedés lehet a tablettától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!