Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerintetek igy nagyon veszély...

Szerintetek igy nagyon veszélyes az, hogy szedem a fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés

Ano csak úgy felirták nekem kivizsgálás nélkül.Trombózisról nem tudtam a családban.3éve szedem,azóta a nagymamám mélyvénás trómbózissal kórházba került,rohammentő vitte.Anyukámnak(akinek az anyukája trombózisos lett) tiszta visszeres a lába,nekem is állandóan kék-zöld folt,meg tökre kijönnek az erek rajtam.Szóval attól félek hajlamos vagyok.

Viszont a barátom egyszerüen nem birja az óvszert,szóval muszáj a gyógyszert szednem.De közbe meg félek mostanában,hogy baj lesz.

2011. jan. 18. 14:41
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Fogamzásgátló tabletta...gumióvszer...Más módszert nem ismertek? De most komolyan...Behalok rajtad
2011. jan. 18. 14:48
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha dohányzol is, baj lehet.Mert a hajlamod meg van rá.

Van Continuin hormonmentes minitabletta, emellett valami helyi spermaölő zselé, hab szükséges.

2011. jan. 18. 14:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Én a helyedben megbeszélném a dokival, lehet találnátok valami más megoldást. A párod mért nem bírja az óvszert? Allergiás vagy egyszerűen csak kényelmesebb neki nélküle. Mert ha ez utóbbi akkor én megbeszélném vele, hogy mi a fontosabb neki, a kényelem vagy az életed....
2011. jan. 18. 14:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Csináltass egy vérképet, és beszélj az orvossal, hátha tud ajánlani valamilyen másik szert, vagy módszert.
2011. jan. 18. 14:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Drágám..tegnap ültem 3 órát a nőgyógyásznál és volt alkalmam elolvasni a " Tények és tévhitek a fogamzásgátlóról" című kis könyvet.

CSak 2 esetben nem javasolja a fogam.szedését. Ha a nő 35.éven felül van és erős dohányos ( napi min.15 szál) és ha időskori mélyvénás trombózis állapítottak meg. Ez nem úgy van,hogy most szeded és trombózisod lesz, ráadásul nincs is bebizonyítva,hogy van összefüggés a kettő között. Nem lesz bajod.nyugi.

2011. jan. 18. 17:50
 6/7 anonim ***** válasza:
tőlem az egyetlen betegség, amit megkérdezett a nőgyógyász, az a trombózis volt, hogy előfordult- e a családban. Szerintem keress más megoldást.
2011. jan. 18. 20:23
 7/7 anonim ***** válasza:

"Viszont a barátom egyszerüen nem birja az óvszert,szóval muszáj a gyógyszert szednem."

Létezik fogamzásgátlás az óvszeren és a hormonok kívül is. Talán meg kellene beszélned a nőgyógyászoddal.

Meg esetleg a partnereddel, hogy mi is a probléma az óvszerrel. Ok, hogy nélküle jobb, de azért még mindig jobb egy kis kényelmetlenség, mint hogy trombózisod legyen.

Egyébként a visszeresedés lehet a tablettától.

2011. jan. 19. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!