Miert van az hogy valaki allandoan hazudik? Meg a legkisebb aprosagban is. Ez betegseg?
Figyelt kérdés
2011. jan. 14. 09:47
1/4 anonim válasza:
Lehet kényszeres hazudozó valaki, az egész abból indul ki, hogy úgy érzi, hazugságokra van szüksége, hogy érdekesebbé tegye magát. És minél többet hazudik, annál többet kell hazudnia, mert ezek összefüggenek, végül egész kis hazugságvilágba kerül :) Ő pedig nem képes engedni, folytatnia kell, ez pszichológiai késztetés.
2/4 anonim válasza:
Az egyik volt barátom pontosan ilyen volt! Amikor még nem ismertem annyira, akkor persze bevettem minden hazugságát, aztán ahogy telt az idő, kezdtek kiderülni dolgok...a kapcsolat vége felé pedig már azt sem hittem el neki, amit kérdezett, többek között ezért is lett vége közöttünk...Nem tudom miért csinálja, de ő ilyen, a mai napig is. Szerintem felvágásból, hogy őt csodálják az emberek, meg hogy mindig tudjon valami érdekeset mondani. Szánalmas.
3/4 anonim válasza:
Létezik ilyen betegség, igen, Münchhausen-szindrómának hívják. Attól azonban, hogy valaki sokat hazudik, még nem biztos, hogy ebben szenved, ez már egy extrém eset volna. Az előttem szólók jól mondták - valaki lehet kényszeres hazudozó attól is, hogy amúgy lapos az élete vagy egyszerűen tartozni akar valahová, és olyan dolgokat mond, amitől azt hiszi, hogy jobban elfogadják mások.
4/4 anonim válasza:
a lányom is hazudozik minden félét olyan extrém dolgokat is ami már a beteges fantázia határát surolja.én betudom annak,hogy most serdül és majd elmulik nála ha belép a felnőtt korba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!