Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Baj van? Nem tudom mit csinálj...

Baj van? Nem tudom mit csináljak, nem merek szólni senkinek.17/L

Figyelt kérdés

szóval antidepresszánst (SSRI-t) szedek kb 2 hónapja, mellette járok pszichiáterhez is (anrexiával).

de az utóbbi hetekben (ilyen korábban nem volt) ha valamit rosszul csinálok, hibázok (pl a mai eset az volt, hogy 1 órával a különórám kezdete előtt hívtam fel a tanárt hogy nem megyek mert még mindig meg vagyok fázva és kiírt az orvos a hétre), szóval amikor ilyen figyelmetlen vagyok más emberekkel akkor nagyon nagyon elkezdem utálni magam, és asszem jobban, mint nomrmális...

majdnem begyógyszereztem magam és fél órát ültem a padlón és nézem magam elé hogy megtegyem vagy ne (és még most sem vagyok biztos benne hogy este nem fogom......) aztután pedig elkezdtem megvágni magam a combomon és a karomon de azért nem annyira hogy elvérezzek csak hogy azért eléggé fájjon.....

ilyen vágásos már volt kb 1 hete is. de nem merek szólni senkinek csak azért félek mi van ha beveszem a gyógyszert, az azért már elég para...de valahogy mégsem félek.....

mit csináljak?????asszem kétségbeestem:(

2011. jan. 13. 16:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Hívd fel a pszichiátered, és mondjál el neki mindent. Csak ő tud segíteni rajtad!
2011. jan. 13. 16:21
 2/8 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, én is vagdostam magam, a kezemet, de nem eret, ez bűntudat miatt van, én abbahagytam egy idő után, 18 évesen csináltam. A begyógyszerezés meg eléggé valószínűtlen, mert rengeteget kéne bevenned, hogy belehalj, több százat, ezt orvos mondta mert én is megpróbáltam. Ha beveszel kb 50-et akkor szét b@szod a szervezeted és nem fogsz meghalni csak megrémíted a családod és maradandó sérüléseket okozol magadban. Ne reagálj ennyire túl mindent, próbálj meg lazábban élni, és nyugi meg fogsz változni, ki fogod nőni ezeket az érzéseket.
2011. jan. 13. 16:22
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez lehet az antidepresszáns mellékhatása is, legalábbis van olyan ami előhozhat ilyet, olvasd el a dobozában lévő tájékoztató papírt. A pszichiáterednek el kell mondanod hogy ilyen érzéseid vannak. Akár telefonon is, szerintem minél hamarabb, annál jobb. Szóval a legjobb lenne azonnal telefonálnod neki és kikérni a tanácsát, hiszen ő a szakember és ő ismer téged.
2011. jan. 13. 16:23
 4/8 A kérdező kommentje:
köszi hogy írtatok. de nem merem felhívni emrt el fogja mondani anyáméknak és ők ezt nem tudhatják meg....apukám is találkozni akar ma velem meg étterembe menni ahol le ott látja a kezem egy órán át.......
2011. jan. 13. 16:27
 5/8 anonim ***** válasza:

Ezt kell csinálnije more??? Há' normális vagyol buksi??

Na...komolyra fordítva a szót. Ez már régen túllépte a normális mértéket. Segítségre van szükséged még pedig elég gyorsan. Ilyenkor mindig felmerül bennem a kérdés, hogy egy érett lány miért tenne ilyet? Begyógyszerezi magát? Bűntudatból vagdossa magát? Én ilyenen még soha nem is gondolkoztam... Oké... teszem azt te meghalsz... és attól jobb lesz neked? Jobb lesz a családodnak, aki szenvedni fog a hiányodtól? Nézd... nekem is volt már olyan, hogy az utolsó pillanatban szóltam a külön tanáromnak, hogy sajnos nem tudok menni. Nem volt belőle probléma sosem... Ilyenek miatt nem szabad kínozni magad még csak szellemileg sem... Velem is előfordul, hogy valaki megszól az utcán és tudom, hogy nincs igaza, de utána még hetekig azon rágom magam... de túl szoktam élni. Szerintem beszéld meg a szüleiddel, hogy elég komoly gondjaid vannak. Ha a szülőkkel nem is, akkor a barátokkal...nekem ők a mindenem. Ha nem lennének belehalnék...és azt hiszem még sokan mások vannak így.

18/F

2011. jan. 13. 16:42
 6/8 anonim ***** válasza:
Ahogy gondolod, de akár meg is kérheted az orvost, hogy ne szóljon a szüleidnek, bár még nem vagy nagykorú szóval szerintem joguk van tudni róla. És ne érezd kínosnak a problémáidat, ezek olyan dolgok amiről az orvosodnak tudnia kell.
2011. jan. 13. 16:44
 7/8 A kérdező kommentje:
köszi mégegyszer azoknak akik írtak! végül találkoztam apukámmal, és mindent elmondtam neki. nem volt jó, de megértett, viszont azt mondta h muszáj a pszichoval is megdumálnom..meg h talán másik gyógyszer kéne:P
2011. jan. 13. 22:13
 8/8 anonim ***** válasza:
és igaza is van. jobbulást! :)
2011. jan. 14. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!