Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Különleges "betegségem" van....

Különleges "betegségem" van. Erről még senkinek sem beszéltem. Tudsz segíteni?

Figyelt kérdés
Kezdem az elején. 15 éves lány vagyok, a fülgondojaim már 1. osztályos koromban (ált. isk.) kezdődtek. Ültem órán és egyszercsak az egyik (esetleg mindkettő) fülem eldugult. Olyan szinten, hogy hiába fogtam be az orrom és próbáltam kinyomni levegős, semmi sem történt, esetleg nagy, éles fájdalom hasított bele. Sokszor fájt a fülem, sokszor begyulladt, majd egyszer felszúrták a bal oldalit. Iszonyatosan fájt a felszúrása, 4 ember fogott le plusz a mamám. Az orvosok nem értették mibajom van, egy normális embernek ennyire nem fájhat. nem jött ki semmi más a fülemből, csak vér és genny. Az orvosok azt mondták, hogy valószínűleg fülzsír van a fülembe a dobhátya mögött beszáradva (ennél szebben és gusztusosabban nem tudom mondani). Aztán el lett felejtve. Kényszermegoldást találtam, a folytonos eldugulására. Először is befogom az orrom, próbálok levegőt beszívni. Ilyenkor néha sipol egy kicsit a fülem. Majd mikor "megszívtam" a levegőt, kicsit előre nyomok, mintha kiakarnék fujni. Ekkor kattan egyet és utána elengedem az orrom, majd hallok rendesen, tisztán. Ha nagyot nyelek, iszok, ásítok, eldugul a fülem és ugyanezt a műveletet kell végigcsinálnom. Azt vettem észre, hogy régebben még így naponta 1-2x csináltam, de ma már egy napon szinte minden 10 percben. Nem tudom mit tegyek. Attól félek, hogy a fülészeten megint csak felszúrnák nulla eredménnyel, nagy fáájdalommal. Az orvosnak nem merek róla beszélni, szerintem kinevetne, bolondnak hinne, hsizen ilyenről én még a ilágon nem hallottam, hogy valaha is létezett volna valakinek. Nagyon rossz. El tudjátok képzelni, hogy a buszon, az iskolában, a városban, az üzeletekben, akár hol vagyok, meg kell fogni az orrom és ezt a műveletet végrehajtani? Próbálom rejteni, például kpucnival, hogy nem nagyon lássanak, de úgyis látni fogják lassan. Volt aki már szóvátette. Mit tegyek? Már depresziós is vagyok. Valami fülműtét is létezik?
2010. jan. 18. 20:53
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Van fülműtét igen, de ahhoz meg kellene vizsgálni alaposan hogy mi a baj.

Keresni kellene egy fül-orr-gégész orvos magánrendelést mert ez így nem állapot. Ott valami baj van!

2010. jan. 18. 20:58
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezzel a technikával, amivel magadat gyógyítgattad többet ártottál, mint használtál. Ez az orrbefogós, nagyot fújós dolog nagyon árt a dobhártyának. Irány a fülészet kislány, nehogy nagyobb bajod legyen.
2010. jan. 18. 20:58
 3/18 A kérdező kommentje:
Egyszerűen félek. Most speciell itt sírok a gép előtt, mert nem merek elmenni. Ha szolok anyának elvisz, de nem fogom tudni sírás nélkül végigmondani a bajom. Mert egyszerűen érzem, hogy hülyéneknéznek. Rettegek már a fülészet ajtójától is és nem akarom, hogy felszúrják. Magamra se ismerek, hogy 15 éves létemre valamitől így féljek, és pityeregjek, mégha csak rá is gondolok. Nem bírom. :'(
2010. jan. 18. 21:01
 4/18 anonim ***** válasza:

Nézd, vannak dolgok, amiken át kell esni. Én sem örömmel mentem be a belgyógyászatra a gyomortükrözésre, vagy nem szívesen mentem be a sebészetre, hogy az orvos kézzel tömködje vissza a köldöksérvemet, oda, ahova való, vagy például nem szívesen megyek nőgyógyászhoz évente a kötelező rákszűrés miatt. Vagy például tavaly májusban felvágták az ínyemet, mert az előző fogorvosom benne hagyott a fogamban egy műszert, és ki kellett operálni. Ezeket mind nem szívesen csináltam végig, de nem féltem egyáltalán. Mert tudtam és tudom, hogy a félelem nem segít. Persze egy egészséges félsz volt bennem, de ennyi.

Ezen túl kell esned kislány, ne parázz, ne ijedezz. De ne próbáld meg magad legközelebb öngyógyítani. Félsz, nem félsz irány a fülészet, oké?

2010. jan. 18. 21:05
 5/18 anonim ***** válasza:
Magánrendelésre menjetek. Pénzbe kerül tudom, de megéri hidd el.
2010. jan. 18. 21:06
 6/18 anonim ***** válasza:
Ne sírj, Veled vagyunk.
2010. jan. 18. 21:07
 7/18 anonim ***** válasza:
Pontosan, veled vagyunk. Drukkolunk, oké? Majd írd meg, hogy mi volt az orvosnál, oké?
2010. jan. 18. 21:08
 8/18 anonim ***** válasza:
És nem néznek hülyének hidd el. Az orvos is csak segíteni akar.
2010. jan. 18. 21:11
 9/18 anonim válasza:

Nagy valószínűséggel fülzsír okozza a tüneteidet!Semmiképpen ne fogd be az orrod és fújd a levegőt mert azzal sokkal többet ártasz mint segítesz magadnak!Szerintem menj el egy normális fül-orr-gégészhez aki normálisan kimossa a füled!És meglátod ennél nagyobb gond nincs a háttérben ;)

Kitartás :)

2010. jan. 18. 21:16
 10/18 A kérdező kommentje:
De csakis valamilyen szünetben megyek el. Legalábbis anya még azt mondta, hogy szünetben fog elvinni. Úgy volt, hogy téli szünet, de kikönyörögtem, hogy ne, merthogy semmi bajom. De lehet, hogy tényleg igazatok van. Szólok anyának, hogy menjünk el. Amúgy miért magánrendelésre? És köszönöm a tmogatást. Kicsit megnyugodtam.
2010. jan. 18. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!