Ha túladagolja magát valaki gyógyszerrel mi lesz? SOS, GYORS VÁLASZOKAT PLS
és mivan ha begyógyszerezi magát és elalszik? :S
amúgy lehet csak kis mennyiség volt...de ki tudja
Én a helyedben kihívnám a mentőket!! Milyen gyógyszereket vett be?? Mikor?? Mennyit?? Mennyi idő telt el azóta?? A gyógyszerek miatt lehet aluszékony, a remegés pedig lehet a gyógyszerek okozta görcs is!! Attól függően, mit vett be és mennyit, lehet, hogy azonnali gyomormosásra lenne szükség!! (Jobb esetben megússza hánytatással). Én biztosan nem hagynám elaludni, és kihívnám hozzá a mentőket!!
Figyeld a légzését: szabályos?? Nem szakaszos?? Nem sípoló?? Ha tényleg komoly gyógyszer-túladagolása van, akár le is állhat a légzése! Én nem játszanék ezzel!Már volt túladagolásom... Ha igazat mond, vagy hazudik, de tüneteket észleltek rajta: MENTŐ!
25/L
nem tudom mit vett be :S
talán Algoflex, Aspirin
olyan gyógyszerek melyek alapjáraton minden háztartásban megtalálhatók
de ezek csak tippek
A 23:16-os vagyok:
1. Rázd fel az illetőt, ne hagyd aludni!
2. Faggasd ki miből mennyit vett be, és pontosan mikor, ha nem akarja elmondani, mondd, hogy kihívod a mentőket, hátha elmondja!
3. Ha nem, figyeld őt: hogy lélegzik? Mennyire orientált,mennyire képes magához térni? Vannak-e görcsei? Szapora vagy túl lassú-e a pulzusa? Ha bármelyiket észleled, hívj mentőt!
Bár én a helyedben mindenképpen kihívnám őket... A gyomormosás jó kis tanulópénz ilyen esetben, és legközelebb meggondolja megteszi-e újra...
Paracetamol mérgezés a máj károsodásához, ill. a máj elhalásához vezet.
A heveny aszpirinmérgezés első tünetei a hányinger és a hányás, melyet felgyorsult légzés, fülcsengés, verejtékezés és néha láz kísér. Később, ha a mérgezés súlyos, az illető szédülni kezd, aluszékonnyá, zavarttá válik, görcsroham és légzési nehézség léphet fel.
Az ibuprofen túladagolásának tünetei közé tartozik a szédülés, görcs, arritmia, hipotenzió és az idegrendszer depressziója (a tudat gyengülése); ha a túladagolás egy órán belül történt, gyomormosás ajánlott. Orális szerek, mint például aktív szén, ami csökkenti a gyógyszer felszívódását, alkalmazása is hasznos lehet. Ha a túladagolás egy óra eltelténél korábban történt, a vizelet alkalizálása és forszírozott diurézis javasolt semlegesítendő a készítmény savas vegyhatását és elősegítendő a kiürülését.
stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!