Mostanában volt 2-3 alkalom, hogy fürdéshez (nálam a fürdés egy és ugyanaz a kádival és tusolással) nem használtam se szappant, se tusfürdőt, csak a vizet. Szivaccsal vagy kézzel dörzsölöm át magam kb. 5 percig és csak intim lemosót használok. Sosem voltam ez után büdös, se koszos.
Nagy gond ez, ha csak nagyon ritkán használnék szappant, vagy tusfürdőt? Lesz bajom, ha csak vízzel sikálom át magam?
Nem számít elítélendőnek, elvégre tisztálkodsz rendesen :=) Viszont, ha ennyire száraz a bőröd, próbáld ki a gyógyszertári mosakodó krémet, nagyon jól hidratálja a bőrt és nem drága.
2011. jan. 4. 13:41
12/16 anonim válasza:
Igazából nincs miért bajod legyen, az emberiség csak egy adott korszak óta (mióta a föníciaiak elkezdtek kecskezsírból és bükkfa hamujából szappant készíteni, amely a bőrbetegségekre kezelésére is alkalmasnak bizonyult) használ testtisztító-szereket. Annyiból talán előnytelen, hogy a víz önmagában a zsíros piszoktól és az elszarusodott hámsejtektől nem igazán tudja a bőrfelületeket megszabadítani, bizonyos kórokozókat pedig nem tud olyan hatásfokkal eltávolítani, sem elpusztítani, így azok nagyobb eséllyel maradnak a bőrödön, esetleg a szervezetedbe jutnak, amennyiben mód van rá (főleg a testnyílások, sebhelyek környékén vagy olyan testrészek esetében, amelyek közvetett vagy közvetlen módon összeköttetésbe kerülnek a szervezeteddel, pl. kéz).
2011. jan. 4. 13:42
13/16 anonim válasza:
(előző vagyok) - Így szerintem időközönként használj, de valóban nem kell túlzásba vinni, ugyanis ennek is megvannak a maga hátrányai.
2011. jan. 4. 13:44
14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megpróbálok majd valamit keresni. :) Baba szappan van itthon, meg volt Dove is, de azoktól porzok. :D Szoktam amúgy krémezni magam, de szerintem az idő tesz nagyban rá, hogy "kiszáradok".
Az nagyjából megfelelő, ha a heti 7x-es fürdésemből 3at gyógynövényes, vagy vmi zsírosabb szappannal fürdök és 4et sima vízzel? :)
Persze ha izzadok vagy valami, akkor normálisan, de mivel semmi mozgás nincs az életemben, főleg most, mert csak vizsgára mozdulok ki, ezért nem akarok annyi mesterséges dolgot használni. :)
2011. jan. 4. 13:45
15/16 anonim válasza:
Igen nagyon nagy baj...Mert az nem ér semmit...másnap még zsírosabb lesz a hajad/bőröd...szal. többet érne ha inkább egyáltalán nem fürdenél...xDD
2011. jan. 4. 16:22
16/16 A kérdező kommentje:
Ha nagyon zsíros lenne a bőröm, akkor nem lenne kiszáradva az egész testemen. :) KI sem mozdulok a lakásból csak vizsgára xD. Hajat minden nap mosok, minden reggel, legalábbis a fejem tetejét, mert seborrhea-m van, az egészet, csak heti 2x. Nem tudom, hol élsz te, hogy nálatok mindenki haja zsíros minden másnapra...:D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!