Fél órán keresztül mozdulatlanul álltam a buszon, és szédülés, hányinger, majd 10 másodpercig tartó vakság lépett fel, ami miután lehajoltam a táskámért megszünt. Mi lehet a problémám?
10 mpig tartó vakság az mit takar??? Elsötétült minden,"szemcsés" lett a kép ,vagy teljes sötétség?
Ha az előbbi,akkor ez nem ritka jelenség főleg ha fekvő/ülő helyzetből hirtelen felpattan valaki,az agya nem jut elég vérhez (tehát oxigénhez+tápanyaghoz) egy-két mpre.Ezért volt mikor előrehajoltál az ,hogy megszünt,gyorsan "bezuhant" az agyadba a vér:D:D:D Arra hajlamosak hosszas áldogálás során el is ájulhatnak.
Vérnyomásod ,vérképed milyen? Kamaszkorban gyakoribbak az iylesfajta kellemetlen (de általában ártalmatlan) rosszullétek,ezért az is fontos,hogy mennyi idős vagy.
A lényeg,hogyha úgy érzed ez nagyon sűrűn fordul elő,akko menj el a háziorvosodhoz és mond el neki a panaszaid. Egy általános ellenőrzés ugysem árt évente.
Nem rémisztgetésnek szánom,de akár a sziveddel is lehet probléma igen,hiszen az a keringésed mozgató rugója
15 vagyok. Az a vakság olyan volt, mintha csukva lenne a szemem, tehát olyan szinte teljes sötétség. Ami érdekes volt, hogy mintha a hangok is eltompultak volna. Nem tudom, hogy a vérnyomásom, a vérképem milyen. Ha legközelebb előfordul, elmegyek egy orvoshoz.
Köszönöm a válaszokat :)
Akkor az amire te is gondoltál,leesett a vérnyomásod. Ha a hangok is tompulnak utána már az ájulás jön:)tapasztalat:)
Ne aggódj,nincs különösebb bajod, 15 éves vagy ,mint mondtam tinédzserkorban az embernek kicsit meghülyül a keringése. Ha ilyet érzel dőlj előre hogy az agyad minél előbb vért kapjon
A szép, hivatalos neve ortostaticus hypotensio.
A lényeg, hogy mivel nem mozogtál, a lábadban az izompumpa nem segítette a vénás visszaáramlást, ezért csökkent az áramló vér mennyisége, leesett a vérnyomásod. Ha ilyenkor megmozgatod a lábad, segítve a visszaáramlást, ha más gond nincs, elmúlik minden panaszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!