Mikor szükséges a fül szúrása?
A fület akkor kell felszúrni, ha a dobhártyát feszíti a genny. Általában ez bakteriális fertőzés következménye és baromian fáj.
Attól is be lehet dugulva a füled, hogy eltömődött egy zsírdugasztól, vagy simán bedugult. :) Ilyenkor ha zsír zárja el, akkor kimossák vagy szápen kiemelik a zsírgöböt.
Amúgy mire valaki eljut oda, hogy elmegy felszuratni, már annyira fáj neki, hogy az a kis semmiség, hogy felszúrják meg se kottyan neki. Olyankor egy kis fémhurokkal benyúlnak a dobhártyához és kiszakítják, vagyis egy pici metszést vágnak rajta, hogy ki tudjon folyni a genny. Akkor megkönnyebbül az ember. Maga a "felszúrás" egy rövidke ideig de nagyon fáj.
Csak azért, mert be van dugulva, még nem szúrják fel. A fül felszúrása egyébként elég kellemetlen, de csak olyankor szokták csinálni, ha már akkora a fájdalom, hogy megváltás a felszúrás. Beletesznek egy kis tölcsért, azon keresztül egy szikével ejtenek a dobhártyán egy apró vágást, hogy a felgyülemlett gennyes váladék könnyen távozhasson. Nálad nem valószínű, hogy erről lenne szó, mert a középfül gyulladása nagyon fájdalmas.
Lehet, hogy egyszerűen víz ment bele fürdéskor, vagy pedig fülkürt gyulladásod lesz. Ha fájni kezd vagy nem múlik el a dugulás holnapra, menj vele orvoshoz.
Köszönöm szépen mindenkinek:)
Azt hiszem kissé túldramatizáltam, igazából csak azért ijedtem meg,mert nem találtam normális leírás arról,hogy mikor szükséges.. de így mostmár minden rendben,egyébként holnap mindenképp elmegyek fül-orr-gégészetre,csak előtte inkább biztos ami biztos megkérdeztem,hogy mire számítsak..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!