újraélesztéskor mellkaskompressziót milyen frekvenciával kell végezni? Mert hallottam már olyat is hogy lassan, de olyat is hogy 90/perccel.
Én 90/perc vagy 100/perc verziókat hallottam.
A befújásokat pedig van ahol 15 másodpercenként, máshol pedig 30 másodpercenként ajánlják. De vannak olyan tanulmányok, melyek szerint nem is kell befújni, mert nagyobb bajt okoz a befújások alatti kompressziók hiánya... (Míg csak kompresszióknál minimális mennyiségben a tüdőben is cserélődik a levegő).
Úgy van, ahogy az előző írta.
30 kompresszió, 100/perc sebességgel
2 befújás.
Nekem is 100/percet tanítottak:) Ami egyébként megegyezik a stayin' alive ritmusával:D:D
nem szeretnék a kedves első válaszolónak a kezei között meghalni.
1. meggyőződöm, hogy biztonságos e a kornyezet
2.megrázom/megszólítom a beteget
3.segítségért kiáltok
4.10 mp-ig légzést vizsgálok (hallom/érzem/látom)
5.mentőt hívok/hívatok megkezdett újraélesztéshez
6.30 mellkaskompresszió
7.2befújás
az utolsó két pontot ismétlem addig amíg el nem fáradok/nem érkezik szaksegítség/indirekt életjelenségeket tapasztalok(nyelés)/direkt életjelenségek(beszél)
amúgy az új ajánlás szerint 100/perc az elfogadott, de ha már több vagy kevesebb akkor inkább legyen több
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!