Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fogszabályzás, ezek a panaszok...

Fogszabályzás, ezek a panaszok problémát jelentenek vagy jelentéktelenek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2 éve van fent a fogszabályzóm, és nost dokit kellett váltanom, szerencsére átvett. Van egy pár problémám, amit az előző helyen sose mertem mondani, pár nap múlva megyek majd az új orvoshoz, kedvesnek tűnik, beszélni fogok vele, de addig is, várom a válaszokat, ha valakinek hasonló panasza volt!

Kezdjük ott, hogy a "középvonal" (nem tudom pontosan hogy hívják, remélem érthető ígyis) az teljesen el lett mozdítva felül, az előző orvos által, ez nem tudom, a folyamatra mennyire van hatással.

Aztán, hogy beférjen a problémás fogam, ki kellett húzni fogamat. Azonban csak az egyik oldalon húzta ki hátulról az egyik fogat, a másikról nem. Ismerősnek ugyanígy álltak a fogai, neki kihúzta mindkét oldalon.

Az egyik brekettemnék a ragasztó bebarnult. Ezt valahol olvastam, hogy nem probléma, mert csak a ragasztó színeződött el, de ezt valahogy nem lehet megakadályozni? Mosom rendesen a fogamat, csak ennél az egynél lett barnás színű.

Illetve, a harapásommal is lehet van valami, eddig nem is tűnt fel, csak az utóbbi időben. Ha összezárom az állkapcsom, akkor egészen okés, bár jobb oldalt nem érnek össze a fogaim, de most lehet az a kisebb probléma. Viszont ha nem figyelek oda, hogy normálisan álljon akkor elkezd az alsó állkapcsom/állcsontom előre nozdulni és az alsó-elülső fogaim nyomják előre a felsőket. Meg kényelmetlenné válik rendesen "tartani" a számat, mert mintha kinyitnám, csak az ajkaim nem mozdulnak, csukva marad a szám. A nyelvem is az elülső-felső és alsó fogaim közé bemegy ilyenkor.

Tudom ez így nagyon sok, lehet a fele nem is baj, csak nem vagyok informált, mert az előző orvosomnál nem lehetett kérdezni, nem volt rá ideje. (SZTK)

Köszönöm ha valaki válaszol, és megosztja a tapasztalatait!😊

febr. 13. 23:58
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!