Hogyan verhet másképp a szív?
Hát nekem minden ok nélkül egyszer csak kiduzzadnak a karomon (hol az egyiken hol mindkettőn hol a másikon) az ereim ez növekvő vérnyomásra utalhat vagyis akkor 19 évesen szívritmus zavarom van?:S Szorongásom az van de attól, lehet? mert már voltam EKG néhány hónappal ezelőtt és azt mondták tökéletes.
AKkor?:S
Ahm és még vmi. Milyen az a szívzörej?
Első vagyok. Szerintem ez max annak a jele, hogy túl sok időd van, ha már számolod is, hogy napi hányszor dagadnak ki az erek:) Nem akartam szemétkedni, bocs. De szerintem ez emberfüggő dolog. Van akinek eres a keze, van akinek nem. Ne szaladjunk ennyire előre, nem biztos, hogy ez szívritmuszavar. Ha nagyon idegesít és aggódsz keresd meg a háziorvosod és mond el neki ezt így ahogy nekünk, ha lelkiismeretes nem fog kiröhögni hanem beutal pár vizsgálatra, ha nem akkor erősködj, ha akkor se keress másik orvost.
A szívzörejt akkor lehet hallani, mikor visszaáramlik a vér a szívbillentyűknél. Ezt a doki hallja azzal az izével mikor meghallgatja a szívverésedet. Nem jut eszembe a neve, asszem sztetoszkóp. Na mindegy is. Szóval aki ért hozzá az hall vmi kis mellékhangot amit normál esetben nem kellene hallani.
De mondom ne találgass, akkor inkább menj el dokihoz és vizsgáltasd ki magad. Bár ha az EKG nem mutatott semmit akkor lehet tényleg nincs gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!