Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Jövőre veszik ki a mandulámat....

Jövőre veszik ki a mandulámat. Lenne néhány kérdésem, aggodalmam?! (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Lehet altatással kérni, vagy csak érzéstelenítéssel működik a dolog? Mennyire valószínű, hogy bevérzik? Egy 10es skálán mennyire fáj? Azt olvastam neten, hogy kb szobafogság lesz jó pár napig, ez azt jelenti, hogy még a kutyámhoz se mehetek ki játszani? Mennyi idő a felépülés? Kicsit parázok, mert anno nővéremnek vették ki a manduláját és nagyon csúnyán bevérzett éjszaka és kb sehol se akarták fogadni :S Személyes tapasztalatok?
2010. dec. 13. 18:56
 1/5 anonim ***** válasza:

Jobb helyeken odafigyelnek rád és normál ülő helyzetben veszik ki majd.

Pont azért nehogy benyeld a sok vért.

Utána elmondanak mindent. és ienkor jön a bibi h nem tartják be amit mondtak és bevérzik.

2010. dec. 13. 19:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem 3 éve vették ki 20 éves koromban. Nem tudom te mennyi vagy, de csak gyerekeket altatnak. Nekem előtte vérvétel volt, kapsz egy injekciót, hogy kiszáradjon a szád, aztán bemész a műtőbe és kapsz mindkét manduládba, vagy közel hozzá nem igazán éreztem 2-2 injekciót. A műtét nem tartott sokáig bár nekem óráknak tűnt. Én az érzéstelenítő mellett is éreztem ahogy kivágták, sajnos. 2 napig nem kaptam mást csak teát, azt naponta 3 litert kellett innom. 3 napig voltam kórházban, és egy vagy két hetet itthon kellett lennem. Feküdnöm kellett, mert nem szabadott mozognom nagyon, a varrat miatt, nehogy felszakadjon. Rettenetesen fáj mikor gyógyul. tudom nem segítettem a bátorításban de nekem nem volt leányálom. Ha kíváncsi vagy még vmire ird meg, válaszolok.
2010. dec. 13. 19:10
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, még írhattok! :)

Egyébként 13 vagyok.

2010. dec. 13. 19:28
 4/5 anonim válasza:
Pont szerencséd van velem!:) Ma jöttem haza a kórházból, csütörtökön volt a műtétem. Érzéstelenítésbe műtöttek és meg sem kérdezték, hogy szeretnék e aludni. Műtét előtt kapsz egy szurit(nyálelválasztó, ne legyen nyálad műtét közben). Utána bevittek a műtőbe leültettek a székre... mögöttem valaki tartotta a fejemet, nehogy elrántsam... A legrosszabb része az érzéstelenítő szuri. Utána csak tompa nyomást, húzást fogsz érezni(nem lesz semmilyen éles fájdalom). Mind2 oldalon le veszik és bevarrják a sebet és nagyjából ennyi. Visszavisznek és 2 órán át nem szabad nyelni, felülni... Kapsz sok papírt amibe köpheted a nyálad. Amikor letelik az idő akkor kapsz teát(én 2 litert kaptam) amit nap végéig meg kell igyál. Az utána levő nap nem vészes, de nem ehetsz pudingon kívül semmit. Én tegnap kaptam először normális kaját, de nagy szenvedés volt megenni. Most jobban fáj, mint csütörtökön fájt... Azt gondolom, ha betartod amit az orvosod mond az ég világon semmi baj nem lehet. Kimehetsz a kutyádhoz, DE nem ugrálhatsz, futhatsz, kiabálhatsz(bár beszélni is nehéz). Remélem tudtam segíteni a történettel. Sok szerencsét a műtéthez és ne izgulj! Lényeg, hogy nagyokat sóhajts és ne arra gondolj, hogy baj lesz!
2010. dec. 19. 12:50
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! :) Jobbulást neked, és remélem, hogy hamar elmúlik a fájdalmad ;) Viszont azzal most nagyon megnyugodtam, hogy kimehetek a kutyámhoz..:) Tesóm azt is mondta, hogy kijön velem és vigyáz, hogy a kutya se ugráljon rám meg segít, hogy nekem könnyebb legyen. Úgyhogy már 2011 május-júniust várom, mert akkor fogják kivenni elvileg :) Köszönöm mégegyszer a válaszodat :)
2010. dec. 19. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!