Mennyire káros ha hetente kétszer iszok hétvégén?
Figyelt kérdés
Hetente 2x iszok, nem viszem általában túlzásba megiszok egy 2 decis vodkát meg pár sört, (16/F)2010. dec. 9. 22:08
1/2 anonim válasza:
Ez az életmódtól is függ, hogy mennyit sportolsz mellette. Pl. ha egész nap árkot ásol vagy mindennap focizol, lehet, hogy nem vészes egy pár évig. Viszont valahol olvastam, hogy fiúknál 20 év alatt se okoz gondot napi maximum 1,5liter sör ivása. De mindenesetre az alkohol a májat megterheli, ami a méreganyagokat bontja le. A máj újra tudja termelni a saját sejtjeit de több idő kell ahhoz pia mentesen. Viszont az alkohol lebontásakor méreg mellékanyag keletkezik, ezért mondják, hogy az alkohol méreg. De mértékkel jó is lehet. Csak nem mindegy hogy kinek mi a mérték. Azt is mondják, hogy napi 1 deci bor még egészséges is, persze nem a tablettás. De ez a kérdés kb. olyan, hogy mennyire káros ha gyenge cigit szívok? Ugyanolyan káros, csak több idő kell amíg lesz valami bajod. Van alkohol mentes is, ha csak az íziér iszod :D
2/2 anonim válasza:
Sztem kevesebbet igyál... 16 évesen még tanulnod kellene hétvégenként! De nem vagyok az anyucid. Te tudod...
Dr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!