Felnőtt korban mért veszélyesebb a bárányhimlő?
Túl sok információt nem találtam róla, ezt tartom érdekesebbnek:
"Ha felnőtt korban betegszel meg, a leggyakoribb szövődmény, amivel számolnod kell, a tüdőgyulladás. Ennél sokkal riasztóbb tünetekkel jelentkezhet a kisagyi gyulladás, ami mozgáskoordinációs rendellenességet, beszédzavarokat és hányást okozhat. A kellemetlen és ijesztő tünetek azonban nem jelentenek különösebb veszélyt, a betegség két hét alatt gyógyul. Komolyabb szövődmény azonban az agyvelőgyulladás, ami szintén hasonló tünetekkel jár, de néhány esetben akár halálos is lehet."
Nekem szerencsére nem származott belőle bajom, idén februárban kaptam el, alig egy hónappal a 20. születésnapom előtt. Hogy gyerekkorban pontosan mik a tünetek azt nem tudom, de nálam az alábbiak szerint zajlott le. Csütörtöki napon még suliban voltam, de 2 réteg ruhában + egy eléggé vastag kabátban ültem végig a napot a fűtött teremben, majd' megfagytam. Estére belázasodtam, másnap otthon maradtam. (40 fokos lázzal, 4 napig csak Algopyrint ettem) majd szombat reggelre találtam még ágybanfekvés közben egy pattanásszerű pöttyöt a hasamon, majd mikor kimentem a szobából, tesóm majdnem rosszul lett, az arcom tele volt pöttyökkel. Akkor már tudtam, hogy mi ez, de eléggé bepánikoltam. Elmentem gyógyszertárba rázófolyadékért, majd azzal kenegettem magam. Fontos, hogy fürdeni nem szabad, max. csak nedves törölközővel óvatosan megtörölni magunkat.
A következő hetet és utána még 4 napot voltam otthon. Nekem az volt a nagy szerencsém, hogy elég nagy a tűrőképességem, így sikerült megállnom, hogy ne vakarózzak. A hólyagos rész kb.4-6 nap, az a legrosszabb, de ha elkezdenek beszáradni, már nem is érezni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!