Lisztérzékenyeknek milyen ételek szabad ennie? Legfőképpen a tejtermékekre és az édeségekre vagyok kívancsí. Válaszokat megköszönném.
Figyelt kérdés
2010. dec. 3. 20:25
1/9 anonim válasza:
Puff, ez azért így elég tág...
A Pöttyös Túró rudit tuti ehetik. De hirtelen az édesség/tejtermék kategóriában nem is jut más eszembe.
Ha nem ismered, nézz fel a www.liszterzekeny.hu-ra, ott gyűjtik az infókat arról, hogy épp mit ehetnek és mit nem.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2010. dec. 3. 20:40
3/9 anonim válasza:
Nem ehet búza, árpa, rozs és zablisztet tartalmazó ételeket. Szabad a hajdina, köles, kukorica, rizs és az amarant fogyasztása.
4/9 anonim válasza:
És vonatkozik mindez arra is ha abban az üzemben feldolgoznak búza árpa ... stb tartalmú élelmiszert.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2010. dec. 3. 20:58
6/9 Oberlander Beáta válasza:
Tibi tejcsoki vagy étcsoki, Danone nap kincse joghurt a kész pudingokat nem mert glutént tartalmaznak. Natúr kakaó por pl. Tesco- s a Reálos meg a CBA- s tartalmaz glutént
Pasta D oro tészták Cornetti tészták. Tejet ihat, Dr Oetker pudingok
7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm
2010. dec. 8. 20:59
8/9 anonim válasza:
Tejterméket szinte bármit ehetünk. Persze előtte érdemes az összevetőket megnézni, én általában drágább, minőségibb termékeket eszem ezekből. A pudingokra érdemes odafigyelni, sokban van valami búza eredetű dolog. Meg persze az ostyás dolgokban. A többi általában ehető. Csokiknál... háát, én megeszem azt is, amire az van írva, hogy nyomokban tartalmazhat, mivel úgy tudom, ez csak egy EU-s törvény, hogy rá kell írni, ha egy üzemben készül gluténtartalmú termékekkel. De ez nem azt jelenti, hogy ténylegesen van is benne. Szóval megeszem. :D Ilyen a Milka csoki pl. Az ostyásokat nem szoktam megenni ebből se. Sütik kizárva, a nasik nagy része is (1-2 chips ehető). Elég nehéz így. :S Nekem az első 2-3 hónap azzal telt, hogy minden vásárláskor nézegettem a termékek hátoldalát, mit tartalmaznak. Azonban gyakran változnak az összetevők, így mindig érdemes vizsgálni őket.
9/9 A kérdező kommentje:
köszike
2011. ápr. 26. 20:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!