Miért van az, hogyha délután több órára elalszom, akkor csupa hülye, nyomasztó dolgot álmodok? Mással is így van?
Figyelt kérdés
Már kitapasztaltam, hogyha délután lefekszem aludni, és több órát alszom, akkor csupa bizarr, groteszk, nyomasztó álmom van, több is, peregnek, mint a filmkockák. és nagyon valósághűek. Az éjszakai álmaimra nem igazán szoktam emlékezni, de ezekre nagyon élénken. a másik, hogy egy egy ilyen déultáni alvás után kora este úgy ébredek, mint akit kifacsartak, sokkal nyomottabb vagyok, mint alvás előtt. órákig szédelgek, fáj a fejem. sajnos muszáj néha délután is aludnom, mert vizsgaidőszak van, és délután pótlom az éjszakai alvást.
más is tapasztalta már ezt?
2009. jan. 16. 12:28
1/3 anonim válasza:
Ez azért van mert, nem mély álomba vagy. Hanem lazábba ahol az agy dolgozik és össze dolgozza a történtetek.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi, de sztem nem ez a magyarázat. az agy ugyanis az éjszakai alvásnál is "dolgozik".
2009. jan. 16. 16:02
3/3 anonim válasza:
Valószínűleg azért, mert a délutáni alvás miatt az éjszakai már nem olyan mély, hiszen már pihent a szervezeted, és az álmok a felszínes alvás fázisában szoktak jelentkezni, vagy legalábbis azokra emlékszünk vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!