Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha a női gondozót, nővérnek...

Ha a női gondozót, nővérnek szólítjuk, akkor a férfi ápoló micsoda? Ti mit rögtönöznétek, ha gyorsan meg kellene szólítani?

Figyelt kérdés
Nagy, mélyaltatás után, arra eszméltem, hogy egy férfi ápoló szorgoskodik körülöttem-, cserélte a zacskót az orromba dugott cső végéről. Valamit akartam Neki mondani, de a még kómás aggyal nem tudtam, most hogy szóljak hozzá. Az lett a vége, hogy visszaaludtam, és elmaradt a kérdés. A későbbiek során is gondot okozott a megszólítása, különösképpen azért, mert nem volt egy nagyon barátságos férfi.
2010. nov. 27. 17:17
1 2
 11/12 Zoltán491 válasza:

Van saját neve. Nem nővér, nem ápoló. Sajnos, hiába mondták kétszer is, elfelejtettem. Magyar szó, engem érzelmileg nem emlékeztetett az ápoló fogalmára. Az idősebb nővérek tudják, egyébként tanítják az egészségügyi iskolákban.

Az angolban egyébként nem különböztetik meg (fortress vagy nurse).

2013. febr. 21. 15:40
 12/12 Zoltán491 válasza:

Volt egy férfi ápoló az életemben. Négyen voltunk műtét után egy kórteremben. Aki tudott (még), nyögött, aludt, egyébként kábán feküdtünk. Pontosan óránként bejött (amikor már volt erőm, néztem az órámon). Aki ébren volt, megitatta, akkor is, ha nem akart inni. A bal kezével segített felülni, tartotta, a másik kezével itatta. Aki aludt, csendesen odament, nézte egy darabig, betakarta ha kellett. És olyan halkan jött, hogy nem lehetett hallani a nehezen nyíló ajtó nyikorgását.

Bár minden nővér ilyen angyal és tündér lenne!

2013. febr. 21. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!