Lehet jelentkezni szervdonornak? Ha igen akkor hogy működik ez?
Figyelt kérdés
Szeretnék szervdonor lenni. Nem,nem halálom után hanem most. :) Lehetséges lenne? Nincs semmilyen betegségem tehát ez nem lenne probléma. előre is köszi ha segítesz :)2010. nov. 22. 20:27
1/10 anonim válasza:
ugyan miért szeretnél donor lenni? örülj neki h nincs semmi bajod de ha bevállalod h vegyék ki valamelyik szerved akkor utána biztos lesz bajod!!!!
3/10 anonim válasza:
Szív, vese vagy mi az amit feleslegesnek tartasz?
4/10 A kérdező kommentje:
nemgáz h egyik válasz se volt hasznos de sebaj :D miért szeretnék szervdonor lenni? mert úgy gondolom van olyan aki örülne ha lenne lehetősége élni és itt most az olyan emberekre célzok akiknek pl új szívre van szükségük h élhessenek és talán jó érzés lenne ha valakin segíthetnék :) tudod én legalább szeretnék vmi hasznot is szerezni az emberiségnek nem úgy mint mások akik felvágják az ereiket és azzal annyi :D
2010. nov. 22. 20:45
5/10 anonim válasza:
Meg akarsz halni? Kell egy papír a zsebedbe, hogy beleegyezel a szerveid felhasználásába.aztán, ha megtalálnak, és még használható vagy, akkor felhasználnak.Hajrá!
6/10 anonim válasza:
a szivedet nem adhatod oda,maximum képletesen
szervdonor ma itt csak az lehet aki agyhalott
illetve élő donornak rokont szoktak,de erről egy korházban biztos több infót kapsz
vagy www.orvostudakozo.hu
7/10 anonim válasza:
Jajj kedves kérdező már ne is haragudj de nagyon hülye vagy.Nem véletlen hogy az embernek 2 veséje 2 tüdeje....sorolhatnám mije van.Ha egyet kivesznek akkor tutira pár évvel lerövidíted az életed.A szivedet meg hogy akarod kivetetni?:DxD MEGAKARSZ HALNI?
8/10 anonim válasza:
ja értem átakarod adni másnak a szíved hogy te feláldozd magad és meghalj! értem! de hány éves is vagy valójában?
9/10 anonim válasza:
Egyébként te az a "Jó érzést" már nem éreznéd..:D
10/10 anonim válasza:
Így nem lehetsz donor. Csak ha rokonodnak van szüksége szervre, de természetesen akkor is csak olyat adhatsz oda, ami az élettel összeegyeztethető. (Pl. az egyik veséd, vagy a májad egy darabját. A szívedet nem fogják kivenni.
Idegennek meg nem adhatod úgy tudom.
Halálod után meg ha nem nyilatkozol arról, hogy nem szeretnél donor lenni, akkor alapból donornak minősülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!