Brian0 kérdése:
Mikor kell hemofiliás (vérzékeny) gyerekhez mentőt hívni?
Figyelt kérdés
Ahol dolgozom, ott kaptunk egy 6 éves hemofiliás gyereket. Horzsolásnál vagy véraláfutásnál kell mentőt hívni, vagy csak rendes vérzéseknél?2010. nov. 14. 14:43
1/4 anonim válasza:
Inkább hívd ki őket, mintsem hogy elvérezzen!
2/4 white Silverangel válasza:
Kérj tájékozatót a magyar hemofília egyesület honlapjától.
Lehet tájékoztató mellékleteket szerezni ingyen.
Ott mindent leírnak!:D
3/4 white Silverangel válasza:
4/4 Sereg László válasza:
Szia! Mivel én is haemophilia a -s beteg vagyok így tudok segítséget adni. Kissebb horzsolásnál nem szükséges, seb kitisztít gézzel beköt. mélyebb horzsolásnál a véralvadási faktor pótlása szükséges! Véraláfutásnál meg kell nézni a méretét és a duzzanat felfelé türemkedését. ha nem nagy csak pici akkor szólni kell a szülőknek de ha nagyra duzzad akkor kötelező a faktor pótlása 6 órán ként ameddig nem csökken. álltalában készítmény nélkül 1-1,5 hét injekcióval 2-3 nap.
remélem tudtam segíteni. és ha bármi kérdésed van írj nyugodtan üzenetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!