Le fog esni a körmöm?
Figyelt kérdés
Ma ráejtettem a nagylábujjam körmére egy elég nehéz tárgyat. Nem a körömágyra, hanem inkább a középső részére, jól be is lilult alatta egy foltban. Van rá esély, hogy felszívódjon/lenőjön a véraláfutás, vagy az ilyen balesetek mindenképpen a köröm leesésével járnak?2010. nov. 12. 21:33
1/7 anonim válasza:
Emlékszem, egyszer belerúgtam egy kőbe. Estére az egész körmöm kékes-lilás színű lett. Pár hét után le is esett, nem volt szép látvány, de szerencsére ez télen történt szóval senki se látta a folyamatot!:)
Attól függ, hogy mekkora az a folt. Ha kicsi akkor felszívódik, de ha nagy akkor valószínűleg le fog esni!:S
2/7 anonim válasza:
jajjjj. az enyem nem esett le, hanem a doki leszedte a kormomet hogy ne kapjak alatta fertozest.....
3/7 anonim válasza:
Én már párszor átéltem ezt a lábamon és a kezemen is, jól belilul aztán megvastagszik a köröm, néha kicsit mozog is. Nálam nem esett le szerencsére, a lényeg, hogy próbáld meg kímélni, én pl. nem mertem a lábamat sok ideig áztatni emiatt (azt a lábfejem amin a köröm ilyen volt, kevesebb ideig hagytam ázni zuhanyzáskor), vágtam apránként rajta körmöt óvatosan, mindig, hogy nehogy a cipő orrán keresztül kapjon egy nagyobb ütést és leváljon, meg persze a zoknival is vigyáztam bele ne akadjon mikor leveszem. Az utolsó ilyen eset tavaly télen volt és volt vagy 3-4 hónap mire teljesen lenőtte magát a beteg köröm, és levághattam az utolsó miliméternyi lila peremet. Szóval, türelem és odafigyelés :)
4/7 anonim válasza:
Nekem tavaly ősszel ráléptek a nagylábujjamra, akkor fel se tűnt, de tavaszra elvált teljesen a körömágytól. Rajtahagytam a lábujjamon, nem piszkáltam inkább, mert a hátsó felén nőtt már az új köröm. Most nemrég nőtt le annyira, hogy alá tudtam nézni, és alatta már szépen begyógyult a köröm, úgyhogy le is tudtam vágni.
5/7 anonim válasza:
Ha nem ütötted meg a körömágyat, lenő!
6/7 A kérdező kommentje:
Kb a körmöm negyedének megfelelő terület lilult be, nagyjából középen, ezért is reménykedem abban, hogy ha óvatos leszek, akkor pár hónap alatt lenő az a rész.
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz!
2010. nov. 12. 21:59
7/7 anonim válasza:
SOS. Nekem sajnos még balszerencsésebb eset történt. Apukámnak segítettem cipekedni és ráeset valamilyen (fogó) de nehéz volt és elkezdett begyulladni. Az orvos ajànlott egy krémet amivel szoktam reggel-este kenni és a gyulladás eel is múlt viszont a körmöm alatt ahogy gyulladt volt úgy ott maradt a helye (fehér lett a körmöm egyik fele) és elég rosszul néz ki. És látszik alatta az új köröm viszont valahogy el akarom takarni mert suliban ezért eléggé lenéznek... 14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!