Adhatok vért, h fogamzásgátlót szedek és két hónapja elszívtam egy füves cigit? Valamelyik kizáró ok?
A fogamzásgátló biztos,hogy nem kizáró ok,ezt 100%-ra mondhatom,mert én is adtam vért mialatt szedtem. Viszont a droghasználatot én sem tudom biztosan.De ez úgyis kiderül már az elején, ugyanis a donorkérdőívben szerepel a kérdés,hogy élete során használt-e drogot? Nem tudom, hogy a könnyű drogok mennyire számítanak, lehet, hogy ez a kérdés inkább a nagyobb rizikófaktorú kemény-, illetve intravénás drogozás (és az így elkapható fertőzések,HIV,AIDS,stb.) miatt fontos.De ha beikszeled ezt a pontot a donorkérdőíven, akkor a véradás előtt megvizsgáló orvos úgyis rákérdez, és eldönti, hogy adhatsz-e vért, vagy sem.
Üdv:25/L (10-szeres véradó)
Én 2 éve szívok rendszeresen,én is adhattam vért eddig mindig.
L/20
utolsó, neked meg az értő olvasásoddal van gond... nem azt mondtam, h drogozok, hanem, hogy 2 hónappal ezelőtt elszívtam 1, azaz egy szál füves cigit... sem előtte, sem utána többet. gondolom, nem kell távolmaradnom egész életemben a véradástól 1 szál cigi miatt... arra lettem volna kíváncsi, mikor adhatok vért újra
ha tudsz a kérdésre válaszolni, azt megköszönöm, amennyiben nem, akkor kerüld el a kérdést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!