Egyfolytában rágom belül a számat, ínyemet, néha addig, ameddig nem kezd vérezni. Lehet valami következménye? Hogy tudnék leszokni?
Figyelt kérdés
a körömrágásról már leszoktam,11 év után,viszont utána erre szoktam rá,ha ideges vagyok,ha boldog,ha unatkozom,ha izgulok,szinte mindig rágom,néha jobban,néha kevésbé,sokszor már észre se veszem magam :/
de szerencsére nem olyan durvák,1nap múlva nem is látszik,és ha vérzik,akkor nagyon picit és az ritkán van,ha nagyon izgulok pl.
2010. nov. 10. 22:45
1/2 anonim válasza:
Ez nem betegség. Talán idegesség, nyugtalanság. Vagy unalom. Valamit csinálnod kell. Ha lesz elfoglaltságod, ami odafigyelést igényel, elhagyod.
2/2 anonim válasza:
Én már lassan 20 éve csinálom, már egyre jobb. :) Már nem rágom vérzésig, vagy addig, hogy fájjon, csak épphogy..de észre sem veszem, ösztönösen csinálom sajnos.
Kb. 5 éve nagyon megijesztett a fogorvosom, mert mondta, hogy nagyon csúnya rojtos a szám belülről, és ez lassanként elvezet(het) a szájüregi rák kialakulásához. Na azóta nem rágom olyan őrülten. De szeretnék leszokni. Rágózom éjjel nappal, és ez sem hat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!