Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 5,7 éhomi cukor magas?

5,7 éhomi cukor magas?

Figyelt kérdés

Tegnap este 8 körül vacsoráztam

Egy jó nagy adag bulgurt csirkemellet egy kevés brokkolival meg ettem két kocka Milka csokit ma reggel 5,7 mértem rögtön felkelés után.

ma 08:36
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Az még nem vészes, de magasodik. A reggeli mérésnek már nem kéne összefüggésben lennie a vacsorával. Kövesd az értékeket, gondolom, szoktad is, különben meg se mérted volna, és csökkentsd a szénhidrátot.
ma 08:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Pánikbeteg vagyok. Egy nap legalább 10x mérem. Eddig 4,8-5,2 között mértem reggelente. Ma mértem ezt az 5,7-5,8 értéket. Aggódom.
ma 09:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Es ha _barmit_ irunk, abbahagyod az aggodast? Nem. Az 5.7-5.8 minimalisan a hatarertek felett van, kezdodo IR jele is lehet, de nemi odafigyelessel normalizalhato.

Mindamellett menj vissza a pszichiateredhez es irass masik gyogyszert mert a jelenlegi (mar ha szedsz egyaltalan valamit) nem hat megfeleloen.

ma 09:30
 4/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem sok, semmi bajod nincs,főleg azért sem, mert sosem szabad rögtön felkelés után mérni. IR végül is mindenkinek lehet, akinek azt nem vizsgálják, de ez ebből az értékből sosem fog kiderülni. Pánikbetegként meg megint nehéz ebből következtetéseket levonni.
ma 09:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát, akkor simán el tudom képzelni, hogy a pánik miatt megy fel a cukrod. Én csak azt nem értem, hogy a cukor miatt aggódsz, de a pánik miatt nem? Pont azzal kéne foglalkozni! Fizikailag akadályozd meg magadat a mérésben. Tedd ki a lakásból a mérőt. Persze lesz helyette más kényszer, de legalább nem szurkálod magad. És holnap kérj időpontot a pszichiátria a kényszerbetegséged miatt. Gyógyszeres kezelésre és pszichoterápiára van szükséged.
ma 10:12
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ,de a kérdés az a cukorral vonatkozott, hogy magas e az 5,7
ma 10:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Laboronként és orvosonként eltér, hogy mit tekintenek határértéknek: 5,2-5,5-6,0. De nem a cukor a te problémád, te alacsony cukorral is orvosi kezelésre szorulsz, és az 5,7-es cukor se ijesztő.
ma 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!