Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mama a palacsintát a serpenyőb...

Mama a palacsintát a serpenyőben sima műanyag kiskéssel forgatta. Mosogatásnál láttam szét van olvadva a kés vege amivel a serpenyőbe nyúlt. Ezt a palacsintát ették a gyerekek. Ez rákot fog okozni? Vagy más károsodást a jövőben?

Figyelt kérdés
Én kínosan ügyelek az ilyenre, mama nem. Most rettenetesen aggódom.
tegnapelőtt 06:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"azt a kést meg phasszad ki a kukába."

Azt se úgy phassza ki hogy megtalálja, mert akkor megöli! :)

Szépen el kell rejteni (mondjuk darabjaira törni és becsomagolni) és úgy kiphasszni, akkor nincs balhé!

Elég ha nem találja! ;)

Egy nagyon fontos trükk a saját testi és lelki épséged érdekében! :)

tegnapelőtt 09:37
 12/21 anonim ***** válasza:

Én papírtörlőbe vagy dupla zsebkendőbe szoktam elrejteni ezeket és úgy kidobni, hogy ne öljenek meg érte! :)

Valaki képes mindenféle ócska, régi szart tárolni évtizedekig, akkor szoktam akciózni! :)

Például minek a törött, megsárgult 80-as éveki konyhai szűrő? Veszek egy újat 500 Ft-ért! :)

tegnapelőtt 09:40
 13/21 anonim ***** válasza:

Ja bocs, itt a spatula, újszülöttnek minden vicc új! :)

[link]

tegnapelőtt 09:42
 14/21 anonim ***** válasza:
Én 5 literes nagy üvegben kevergetni is szoktam vele dolgokat, mondjuk valamilyen erjesztésnél, érlelésnél, tök jól kever! ;)
tegnapelőtt 09:44
 15/21 Ypszilon1980 ***** válasza:
Pont nemrég volt olyan hír, hogy a fekete színű ilyen konyhai cuccok károsak.
tegnapelőtt 13:38
 16/21 anonim ***** válasza:
Egyszeri alkalomnak minimális a káros hatása. Ha minden nap olvasztott műanyag késsel forgatott palacsintát enne ezer gyerek, akkor lehet hogy kimutathatóan több lenne rákos közülük valamikor életük folyamán. Ezek minimális mértékű kockázat emelkedések, nyilván kerülendő hiszen mással is forgathatod a palacsintát de egy alkalom miatt nem kell kétségbe esni.
tegnapelőtt 14:05
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Lassan ülepszik a pánikom. Nagyon nehéz megélni ezt a fóbiát.
tegnapelőtt 15:47
 18/21 anonim ***** válasza:

"Pont nemrég volt olyan hír, hogy a fekete színű ilyen konyhai cuccok károsak."

Évek óta használom a spatulámat és még itt vagyok. (kopp-kopp:)

Ezeket a műanyagokat pont erre találták ki hogy bírja a hőt, de ha mondjuk ottfelejted a serpenyőben az is el tud deformálódni.

Egy műanyag evőeszköz nyilván könnyebben.

Sokféle műanyag van, fröccsöntő kollégát kérdezzél meg!

tegnapelőtt 15:56
 19/21 anonim ***** válasza:
tegnapelőtt 15:58
 20/21 A kérdező kommentje:
Jó amit mama használt az műanyag baba kés. Az a kicsi amit kisgyerekrknek veszünk, kanál, villa van hozzá. Evesre van .
tegnapelőtt 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!